Ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ απουσίαζαν, αλλά ο Πέδρο αγωνίστηκε και για τους δύο. Η Μπαρτσελόνα, νίκησε εκτός έδρας με ανατροπή την Χετάφε (5-2) με τον Πέδρο να σημειώνει χατ-τρικ και να δίνει την ασιστ για το τέταρτο γκολ!

Η Χετάφε αιφνιδίασε την ομάδα του «Τάτα» Μαρτίνο, αφού προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα λεπτά με γκολ των Εσκουδέρο (10′) και Λισάντρο (15′).

Στη συνέχεια όμως, ανέλαβε δράση ο Πέδρο, ο οποίος με χατ-τρικ σε εννέα λεπτά (35′, 41′ και 43′) ανέτρεψε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα (3-2)!

Στο β’ μέρος, ήταν η σειρά του Σεσκ Φάμπρεγας να σκοράρει: Στο 70′ (από ασιστ του Πέδρο) πέτυχε το 4-2 και δύο λεπτά αργότερα με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο «Μεστάγια» τη Βαλένθια με 3-2. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε με εξαιρετικό σουτ του Ντι Μαρία στο 28′. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Πιάτι στο 34′, αλλά έξι λεπτά αργότερα η Ρεάλ πέτυχε το 2-1 με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο (ύστερα από ασιστ του Ντι Μαρία). Η Βαλένθια ισοφάρισε πάλι στο 62′ με τον Ματιέ, αλλά στο 82′ ο Τζέσε Ροντρίγκες έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ (3-2).

Αλλα αποτελέσματα: Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 4-2, Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1, Θέλτα-Οσασούνα 1-1.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης από 46, Ρεάλ Μαδρίτης 41, Μπιλμπάο 33.