Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο με επίκεντρο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επτά μέλη της Κεντρική Πολιτικής Επιτροπής θέτουν σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στην επιστολή αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ σταδιακά διολίσθησε ιδεολογικά και πάσχει από προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζουν ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από την απαίτηση της τρόικας για απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Οι υπογράφοντες - Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης- καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης, η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στο σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ αναφέρουν ότι φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κυριακής:

  • Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
  • Η αλλαγή πλεύσης του κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  • Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων», της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από