Στις κινηματογραφικές αίθουσες, που βομβαρδίζονται με υπερπαραγωγές, υπάρχουν ταινίες που ανταποκρίνονται μια χαρά στα γούστα και τις αδυναμίες των εκκολαπτόμενων θεατών.

Το «Ψυχρά κι ανάποδα» είναι το νέο μεγάλο σουξέ της Disney και δικαιολογημένα: Η ιστορία της πριγκίπισσας Αννας που αναζητεί την Παγωμένη Βασίλισσα –δηλαδή την αδελφή της –με τη βοήθεια ενός άξεστου βουνίσιου τύπου διαθέτει εντυπωσιακές αναμετρήσεις, μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα.

Εξίσου –αν όχι περισσότερο –εντυπωσιακό αναμένεται το «Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους: Η ταινία (3D)» που θα προβάλλεται από την Πρωτοχρονιά. Ο λόγος; Τα ψηφιακώς «σκαλισμένα» πλάσματα εδώ πατάνε πάνω σε πρόσφατες ανακαλύψεις αρχαιολόγων και μελετητών, ενώ τεχνικά μιλώντας η εταιρεία παραγωγής δεν έχει λυπηθεί τα επιπλέον έξοδα: Για πρώτη φορά, μας λέει, θα νιώσουμε την αίσθηση που είχαν οι άνθρωποι όταν συνυπήρχαν στον πλανήτη με αληθινούς δεινόσαυρους. Οπου ένας απλός «δεινόσαυρος της διπλανής σπηλιάς» καταφέρνει –κόντρα σε όλες τις προβλέψεις –να αναδειχθεί σε θριαμβευτή.

Ο χαριτωμένος «Αϊ-Βασίλης τζούνιορ» περιμένει στις αίθουσες: στη γαλλική παραγωγή με το παλιομοδίτικο σκίτσο, το Συμβούλιο των Συνταξιούχων Αγιο-Βασίληδων αναγκάζεται να απαλλάξει έναν 7χρονο που μόλις βρέθηκε «στη δουλειά» και να αναθέσει τη δουλειά σε κάποιον πιο έμπειρο, ώστε να προλάβουν να μοιραστούν τα δώρα στην ώρα τους –μόνο που για να ξανακερδίσει τη δουλειά του, ο μικρός πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη ανεμελιά της παιδικής του ηλικίας.

Τέλος, σε κάποια κοριτσάκια το «Justin Bieber’s Believe» (από 25/12) ίσως και να έχει κάτι να πει.

Σε DVD. «Η εποχή των παγετώνων 4: Το πακέτο μαμούθ»: Κάθε ταινία της σειράς ξεκινά με βομβαρδισμό καλαμπουριών και δεν χάνει τον ρυθμό της μέχρι τέλους. Και οι τέσσερις ταινίες κυκλοφορούν σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο «πακέτο».

«Μαδαγασκάρη: Η συλλογή»: Η ιστορία ξεκινά όταν μια ομάδα χαϊδεμένων ζώων του κεντρικού ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης ναυαγεί σε ένα εξωτικό νησί. Και η περιπέτειά τους συνεχίζεται σε άλλες δύο ταινίες που κυκλοφορούν και σε «ομαδική» συλλεκτική έκδοση.

«Turbo»: Από τους δημιουργούς της «Μαδαγασκάρης» ήρθε και το εν λόγω φιλμ με πρωταγωνιστή ένα… σαλιγκάρι που ονειρεύεται να γίνει μια ημέρα το γρηγορότερο του κόσμου –και ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις.