Την ώρα που ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ξηλώνει την ηγεσία της αστυνομίας, οι αρχές συνεχίζουν τις συλλήψεις στην Τουρκία.

Το Σάββατο, η αστυνομία συνέλαβε άλλους δυο γιους ισάριθμων υπουργών καθώς και τον γενικό διευθυντή της κρατικής τράπεζας «Halkbank».

Ετσι, ο πόλεμος μεταξύ του τούρκου Πρωθυπουργού και του Φετουλάχ Γκιουλέν μαίνεται αμείωτος.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Γκιουλέν «καταράστηκε» τον Ερντογάν και εκείνους που ευθύνονται για την αποπομπή των αξιωματούχων της αστυνομίας οι οποίοι φέρονται να κατηγορούνται για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

«Ας ρίξει ο θεός φωτιά στα σπίτια τους. Να κάψει τα σπίτια τους. Να σπάσει την ενότητά τους», ήταν η κατάρα που εκτόξευσε ο Γκιουλέν σε ηχογραφημένο μήνυμά του σε μια από τις ιστοσελίδες του.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου, η αστυνομία προχώρησε σε 16 νέες συλλήψεις και οι σημαντικότεροι, εκτός από τους γιους των δύο υπουργών, ήταν του γενικού διευθυντή της κρατικής τράπεζας για απάτη, διαφθορά, διακίνηση χρυσού και υπεξαίρεση.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλλουν κατηγορίες σε βάρος συνολικά 89 υπόπτων.

Οι νέες συλλήψεις και οι κατάρες του Γκιουλέν προκάλεσαν την οργή του Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ως «βρόμικη επιχείρηση». Οπως τόνισε, εκείνοι που βρίσκονται πίσω απ' αυτήν , επιχειρούν να δημιουργήσουν «κράτος εν κράτει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από