Παρέμβαση με αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, κάνουν επτά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος με επιστολή που απέστειλαν στον ΓραμματέαΚΠΕ του ΠΑΣΟΚΝ. Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για τους Ντίνα Λάζαρη, Χάρη Τσιόκα, Θανάση Παπαγεωργίου, Κώστα Μαμέλη, Γιάννη Αξαρλή, Παναγιώτη Γιακαλή και Κώστα Πούλιο.

Στο κείμενο τους οι «7» – που διευκρινίζουν ότι δεν επιθυμούν να αποτελέσουν μια ακόμη ομάδα αλλά να συντελέσουν δημιουργικά στην ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης – επικρίνουν το ΠΑΣΟΚ ότι διολίσθησε ιδεολογικά στο συντηρητισμό και καταθέτουν την δική τους πλατφόρμα κάνοντας λόγο για επιβαλλόμενη αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος προς τα Αριστερά.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «μοιραίο και άβουλο το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε – εκόν, άκον – στην επιλογή της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, εγκλωβισμένο σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική, αντίπαλη των αξιών του και χωρίς να έχει διατυπώσει ως τώρα το αναγκαίο προοδευτικό εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

»Πολλά στελέχη και μέλη του Κινήματος είχαμε τονίσει δημόσια, έγκαιρα, αυτοκριτικά και με τόλμη ήδη από το καλοκαίρι του 2010 και ιδιαίτερα στο 9ο Συνέδριο την ανάγκη της επανεξέτασης της σχέσης με την Κυβέρνηση αλλά και της αλλαγής πολιτικής «ως μία ρεαλιστική πρόταση για την πραγματική ύπαρξη εναλλακτικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, μπροστά στο αναγνωρισμένο και επιβεβαιωμένο αδιέξοδο της ασκούμενης πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης, μπροστά στην προκαλούμενη καταστροφική ύφεση και την διαλυτική αποσύνθεση της κοινωνίας»