Εκτός τόπου και χρόνου ήταν ο Παναθηναϊκός που δεν έχει περιθώρια να μείνει στο χθες! Η κάκιστη εικόνα και η φυσιολογική ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (68-55) πρέπει να έχουν κυρίως διδακτικό χαρακτήρα για τους Πρασίνους, οι οποίοι ενόψει του ημιτελικού της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό έχουν έναν ακόμη λόγο για να αγωνιούν.

Μετά τον Γιόνας Ματσιούλις που δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να μπει στην 12αδα του ντέρμπι, θέση δίπλα στον Λιθουανό πήρε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που υπέστη τράβηγμα και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα. Ο Κροάτης θα κάνει νέες εξετάσεις σήμερα για να διαπιστωθεί η κατάστασή του και θα υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για να προλάβει να αγωνιστεί.

Ακόμη και με τους δύο ξένους το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα από ό,τι χθες στο ΟΑΚΑ. Προφανώς γνωρίζοντας οτι ο αγώνας, εξαιτίας του συστήματος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και ο όμιλός του στο TOP16 εξαρτιόταν από το σημερινό αποτέλεσμα στο ματς Λαμποράλ – Λοκομοτίβ, οι Πράσινοι είχαν το μυαλό τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και παρουσίασαν απογοητευτική εικόνα.

Χωρίς ενέργεια στην άμυνα, με 0/10 τρίποντα ώς το 20′ και συνολικά 4/22 βρέθηκαν να χάνουν με 23 πόντους (35-58) στη λήξη της τρίτης περιόδου. Με σερί 12-0 μείωσαν σε 47-58, αλλά δεν είχαν δυνάμεις για να διεκδικήσουν τη νίκη. «Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Επειδή έχουμε κάνει κάποια αρνητικά αποτελέσματα και όταν μένουμε πίσω στο σκορ, πάμε στο ατομικό παρά στο ομαδικό και αυτό θα το πληρώσεις», σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης, που μοίρασε τον χρόνο δίνοντας θέση στην πεντάδα στον Αποστολίδη (5′), Γιάνκοβιτς (18′), Κέρι (22′) προσπαθώντας να κρατήσει φρέσκια την ομάδα ενόψει του αγώνα της Δευτέρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2 (0/3 τρ.), Κέρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (4/7 δ., 8/9 β., 8 ρ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (0/1 δ., 1/6 τρ., 2/2 β., 4 ρ., 9 ασ., 2 κλ., 5 λ.), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7 (1/4 τρ.), Αποστολίδης .

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθ 7, Χίκμαν 10, Ινγλις 10, Τάιους 6 (7 ρ.), Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλούθενταλ 13 (3/5 δ., 2/5 τρ., 1/1 β.), Λάντεσμπεργκ, Σχορτσιανίτης 2 (6 ρ., 2 ασ., 5 λ.).

n Σε περίπτωση νίκης της Λοκομοτίβ σήμερα στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ, ο Παναθηναϊκός θα τοποθετηθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και τις Μπαρτσελόνα, Μιλάνο, Μάλαγα, Εφες. Αν νικήσει η Λαμποράλ, τότε θα αντιμετωπίσει τις Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Γαλατά, Παρτίζαν, Ζαλγκίρις, Μπάγερν.