Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ στο περιθώριο του 2ου ετήσιου αγώνα αγάπης, ανάμεσα στους βετεράνους των Ερυθρολεύκων και τους δημοσιογράφους μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της ομάδας του.

«Σκεφτόμαστε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τελικό. Μπορούμε να το κάνουμε. Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε. Φέτος περάσαμε ήδη στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού πρόσθεσε:« Θα ήταν ιδανικό η ομάδα να βελτιώνεται και να προχωράει. Θα θέλαμε πολύ να επαναλάβουμε του χρόνου αυτό που κάναμε εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαρτάται από πολλά. Από το ρόστερ, από τους αντιπάλους μας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και για αυτό τον λόγο δουλεύουμε. Ξέραμε φέτος ότι θα ήταν ανάμεσα σε εμάς και την Μπενφίκα. Κάναμε καλά ματς απέναντί τους, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και μπορούσαμε και ακόμη καλύτερα. Αλλά για να φτάσεις σε έναν τελικό, υπάρχουν πολλές παράμετροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η βασική μας ιδέα είναι να συμμετέχουμε διαρκώς στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις. Και να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Θέλουμε να έχουμε και την ομάδα Νέων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό για εμάς. Και νομίζω ότι σκέφτεται η OYEΦΑ να κάνει το ίδιο και με το Γιουρόπα Λιγκ στους Νέους».

Ο Καρεμπέ αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον Μισέλ Πλατινί στην κλήρωση της Νιόν της Ελβετίας είπε: «Ήταν χαρούμενος που μας είδε ξανά εκεί. Όλους από τον Ολυμπιακό. Μου είπε ότι ο δρόμος για την Πορτογαλία είναι μακρύς. Ο δρόμος για τον τελικό. Μου ευχήθηκε να έχουμε μία καλή κλήρωση και μιλήσαμε για αρκετά θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι ξέρει πως κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια για να είμαστε μέσα στην ελίτ της ΟΥΕΦΑ και πως μας αξίζουν συγχαρητήρια. Πως πηγαίνουμε καλά στην κορυφαία διοργάνωση και ότι αυτό μας τιμά. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο ματς με την Παρί που χάσαμε, σε όλα τα υπόλοιπα λάμψαμε. Και ακόμη και στα ματς με την Παρί, ήμασταν με το κεφάλι ψηλά και παλέψαμε. Κυνηγήσαμε μία ισοπαλία στο Παρίσι. Ξέρω πως έχουμε μία καλή ομάδα και ότι πρέπει να δουλέψουμε για να την κάνουμε καλύτερη».

Για τα σημεία τα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει στους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Καρεμπέ τόνισε : «Στο Καραϊσκάκη πρέπει να αποδείξουμε ότι κανείς δεν μπορεί να έρθει και να μας κερδίσει εύκολα. Το έκανε η Παρί, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε από την αρχή πολύ πιεστικοί, ως προς το ότι εδώ είναι το σπίτι μας και ότι εμείς κάνουμε κουμάντο. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη στο σπίτι μας, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τα μετόπισθεν, απέναντι σε μία ομάδα που σκοράρει εύκολα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε όμως να κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι όπου και να παίζουμε, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Το σημαντικό είναι να δείξουμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Οσον αφορά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό από την OYEΦΑ ο Καρεμπέ υποστήριξε: «Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθούμε την τιμωρία που μας επέβαλε η OYΕΦΑ. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, πιο βαριά. Νομίζω ότι ήταν δίκαιοι μαζί μας και νομίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Πρέπει όλοι να σέβονται τη δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος, όλοι στην ομάδα. Και νομίζω ότι οι θεατές πρέπει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες ενέργειες δεν προωθούν την εικόνα της ομάδας. Πρέπει να κατανοούν όλοι ότι προσπαθούμε να προωθήσουμε μία καλή εικόνα για την ομάδα μας στην Ευρώπη και ήδη το πετυχαίνουμε. Είμαστε μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη και πρέπει να το προστατεύουμε αυτό, για να το γιγαντώσουμε ακόμη περισσότερο. Δεν είμαστε χωριστά. Με τον κόσμο μας είμαστε ένα. Έτσι το βλέπουμε και το αντιλαμβανόμαστε. Και έτσι θέλουμε να το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος. Και εμπορικά αν το δεις το πράγμα. Δεν κάνει καλό για την εικόνα του συλλόγου μας το να υπάρχουν τέτοιου είδους τιμωρίες. Πρέπει να κάνουμε το παν για να αποφεύγονται. Τώρα περάσαμε στους 16 και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οφείλουμε να αναπτύξουμε τη φιλοσοφία μας μακριά από τέτοια περιστατικά».

Ο Κάμπελ

Ο Τζόελ Κάμπελ βρίσκεται στη 8η θέση της λίστας της OYEΦΑ σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες ασίστ την εφετινή σεζόν. Έχει 7 τελικές σε 15 ματς. Στην ίδια κατάταξη είναι και ο Χαβιέρ Ουμπίδες του Ατρομήτου με 8 πάσες σε 16 αγώνες και ο Λούκας του ΠΑΟΚ με 7 ασίστ σε 15 παιχνίδια. Την πρωτιά έχει ο Φρανκ Ριμπερί με 8 μπαλιές σε 13 αγώνες.

Σε αφιέρωμα που έγινε από το site της Ποδοσφαιρικής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, υπάρχει αναφορά στην περίφημη ρήση του Πυθαγόρα «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και το πως την αγνόησε ο Ολυμπιακός που προκρίθηκε στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σημειώνεται ότι οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με ήττα την πορεία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν και αναφέρονται οι άξονες της επιτυχίας του Ολυμπιακού: Ο πρώτος άξονας είναι ο απολογισμός για την συνολική παρουσία του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων. Ο δεύτερος, το παιχνίδι-κλειδί του γκρουπ, που ήταν το 1-1 στην Λισσαβώνα. Ο τρίτος άξονας, ο Ρομπέρτο ο πιο καθοριστικός παίκτης. Ο τέταρτος είχε να κάνει με το ανερχόμενο αστέρι του συλλόγου-όπως γράφεται στο αφιέρωμα- που είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο πέμπτος, είναι το χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου στις Βρυξέλλες. Στους δύο τελευταίους άξονες υπάρχει η ατάκα του Μίτσελ πως θα κάνει το τραπέζι σε όλους τους παίκτες του και η επόμενη αγωνιστική πρόκληση, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο φιλικό επικράτησε η ομάδα του Ολυμπιακού με 8-2.

Το ματς έγινε σε τρία 30λεπτα. Εγιναν βραβεύσεις, ανταλλαγή δώρων και υπήρξαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες

Ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη το Σάββατο (19.30). Τα εισιτήρια διατίθενται από τα εκδοτήρια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Παρασκευή (10.00-18.00) και το Σάββατο (10.00 έως 15.00). Τιμώνται με 15 και 20 ευρώ.

Η φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με την επίσκεψη ποδοσφαιριστών στη Ιερά Μητρόπολη Νικαίας. Ο Ολυμπιακός σε ανακοίνωση επισημαίνει:«Το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Τάσος Παπάζογλου και Κώστας Μανωλάς. Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ολυμπιακού, κ. Βασίλη Τοκάκη και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ, κα. Κατερίνα Μυλωνά.,

Από το πρωί της Πέμπτης η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας μοίραζε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια σε παιδιά και μεγάλους της περιοχής, εγγεγραμμένους στα μητρώα κοινωνικής πρόνοιας της Μητρόπολης. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρέλαβαν από το Πνευματικό Κέντρο Νικαίας τα αγαθά αυτά, στη διανομή των οποίων συμμετείχαν και οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού».