Στην έως σήμερα σύγκριση Νεϊμάρ – Μπέιλ υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, και είναι ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο εκρηκτικός Ουαλός, που το περασμένο καλοκαίρι κόστισε 100 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι έξω από τα νερά του όποτε αγωνίζεται με τη φανέλα των Μερένχες. Το θέμα είναι ότι δεν του συμβαίνει συχνά, καθώς μέσα σε ένα εξάμηνο του προέκυψαν τρεις διαφορετικοί τραυματισμοί.

Μολαταύτα η συγκομιδή 9 τερμάτων και 7 ασίστ σε μόλις 16 επίσημα ματς με τη Ρεάλ κάθε άλλο παρά προκαλούν ανησυχία ότι αυτή η δαπανηρή μεταγραφή δεν θα βγει σε καλό για την ισπανική ομάδα. Τώρα, το αν αυτή η οικονομική θυσία αναλογεί στα όσα ο Μπέιλ θα προσφέρει είναι κάτι που θα απαντηθεί με το πέρασμα των ετών και οποιαδήποτε σημερινή αναφορά είναι ανεδαφική.

Στράφι πάντως δεν θα πάνε τα 65,5 εκατ. ευρώ που κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν ο ουρουγουανός φορ Εντινσον Καβάνι, με τα 22 γκολ σε 29 επίσημα ματς έως σήμερα, μόλο που έχει ως «αντίζηλο» συμπαίκτη τον τρομερό αλλά και εγωιστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ούτε ασφαλώς τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που έδωσε η Μπάγερν Μονάχου στη μεγάλη αμφισβητία των πρωτείων της, Ντόρτμουντ, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της και να χρίσει ως επόμενο στρατηγό της τον δαιμόνιο Μάριο Γκέτσε, ο οποίος πείθει γρήγορα ότι θα γίνει καθοριστικός για το παιχνίδι της βαυαρικής ομάδας.

Η γαλλική Μονακό ήταν από τις ομάδες που το καλοκαίρι του 2013 έβγαλαν από τα ταμεία τους εξωφρενικά για την εποχή χρήματα προκειμένου να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο κολομβιανός μέσος Τζέιμς Ροντρίγκεζ (2 γκολ και 8 ασίστ σε 20 ματς) κόστισε 45 εκατ. ευρώ και δείχνει προσαρμοστικότητα έως σήμερα, ενώ ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός Μαρκίνιος, για τον οποίο δαπανήθηκαν 31,5 εκατ. ευρώ για να παραχωρηθεί από τη Ρόμα, είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε λίρα εκατό εξελίσσεται δε για την ιταλική ομάδα ο ολλανδός αμυντικός χαφ Κέβιν Στρούτμαν, ο οποίος κόστισε στους Ροσονέρι περίπου 17 εκατ. ευρώ και σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμεί να τον αποκτήσει, ούσα διατεθειμένη να πληρώσει τα διπλάσια!