Το πιο όμορφο γκολ των Χριστουγέννων αναμένεται να σημειωθεί την Κυριακή το πρωί στο Δημοτικό γυμναστήριο Αγίων Αναργύρων (Λ.Δημοκρατίας & Βαλτετσίου).

Εκεί μια πολύ ωραία παρέα, την οποία αποτελούν το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία», οι ποδοσφαιρικές ομάδες «ΒΗΜΑ FM – ΝΕΑ» και «ΑΝΤ1» που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Τύπου αλλά και η μικτή ομάδα ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 10.00.

Ο στόχος είναι η ενίσχυση της καμπάνιας

«Γκόλ στη φτώχεια» η οποία πρώτη φορά ξεκίνησε το 2006 με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας. Οι άστεγοι, τα άτομα που είναι εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.

Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατόπιν συμφωνίας των διοργανωτών ΔΕΝ θα υπάρχει ούτε ένα εισιτήριο, απλά στην είσοδο του γηπέδου θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο κουτί όπου οι θεατές εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να αφήνουν οποιοδήποτε ποσό για την ενίσχυση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Αστέγων.

Τις απονομές και τις βραβεύσεις θα κάνει ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντος, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι στελέχη της Unicef Hellas και της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας, οι οποίοι και θα στείλουν μηνύματα κατά της βίας του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το μήνυμα μάλιστα που στέλνουν όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι: «Ελάτε να φορτώσουμε με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού».