Ολα τα είχε ο Παναθηναϊκός η αγωνία για τον Ρόκο Λένι Ούκιτς του έλειπε. Ο Κροάτης υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και το πρωί της Παρασκευής θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση του και πρωτίστως αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

«Ενιωσα έναν δυνατό πόνο και αποφασίσαμε όταν το κοιτάξαμε να μην ρισκάρουμε κάτι χειρότερο. Θα γίνουν εξετάσεις για να δούμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Χάσαμε πολλά σουτ, ήταν μια κακή νύχτα και από ότι φαίνεται η Μακάμπι δεν είναι καλό match-up για εμάς. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα», είπε ο Ούκιτς, που όπως ο Ματσιούλις θα κάνει αγώνα δρόμου μήπως προλάβει τον ημιτελικό, ο οποίος σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Χειρότεροι από ποτέ!

«Ημασταν πολύ κακοί. Κατά τη γνώμη μου είναι το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε κάνει φέτος. Ημασταν πάρα πολύ νευρικοί, δεν είχαμε υπομονή, προσπαθούσαμε με μία πάσα να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε εύκολα lay ups. Ηταν μία κακή βραδιά για εμάς ιδίως στο επιθετικό κομμάτι. Γενικά είναι η χειρότερη εμφάνιση που έχουμε κάνει και σε άμυνα και σε επίθεση. Επειδή έχουμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα τους τελευταίους δύο μήνες, όποτε μένουμε πίσω στο σκορ, απ’ την επιθυμία μας να νικήσουμε πάμε περισσότερο στο ατομικό παρά στο ομαδικό κι αυτό θα το πληρώσεις» σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αποτελέσματα και σενάρια

Συναρπαστική ήταν η βραδιά στην Ευρωλίγκα. Η Εφες ηττήθηκε στην Πόλη από τη Ρεάλ και για λίγη ώρα βρέθηκε εκτός ΤΟΠ16, όμως η νίκη της αδιάφορης ουσιαστικά Ζαλγκίρις επί της Μπάμπεργκ στη Γερμανία έδωσε το εισιτήριο στους Τούρκους που θα έχουν και τις τρεις ομάδες τους στην επόμενη. Εκτός έμεινε η Σιένα που ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μάλαγα με buzzer-beater του Τζέισον Γκρέιτζερ.

Εκείνο που έχει τεράστιο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς είναι ο όμιλος στον οποίο θα τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός. Με νίκη της Λοκομοτίβ σήμερα στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα, οι Πράσινοι θα πάρουν την τρίτη θέση και ο «εμφύλιος» με τον Ολυμπιακό θα αποφευχθεί. Αν όμως νικήσουν οι γηπεδούχοι ο ΠΑΟ θα μείνει στην τελευταία θέση που οδηγεί στο ΤΟΠ16 και θα έχουμε σπουδαίες αναμετρήσεις των «αιωνίων» αλλά και επιστροφή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, με την Φενέρμπαχτσε.

Με τα τέσσερα ματς σε εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση και η κατάταξη των ομάδων ώστε να προκύψουν οι δύο όμιλοι των οκτώ του TOP16, η κατάσταση στην επόμενη φάση έχει ως εξής:

Ομιλος Ε: Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο, Λαμποράλ ή Λοκομοτίβ, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Εφές και ο Παναθηναϊκός ή Λαμποράλ.

Ομιλος ΣΤ: Ρεάλ, Μακάμπι, Γαλατά, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις, ο 3ος του ομίλου του Παναθηναϊκού (ΠΑΟ, ή Λαμποράλ, ή Λοκομοτίβ), Παρτίζαν και Μπάγερν.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής (Πέμπτη 19/12): Μπαρτσελόνα – Μπουντιβέλνικ 96-77, Ναντέρ – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 76-95, Παρτιζάν Βελιγραδίου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-73, Μπάμπεργκ – Ζαλγκίρις Κάουνας 80-84, Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 61-86, Ζιελόνα Γκόρα – Ολυμπιακός 80-91, Μοντεπάσκι Σιένα – Ουνικάχα Μάλαγα 62-64.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (20/12): Λιέτουβος Ρίτας – Ερυθρός Αστέρας (19.45), Μπάγερν Μονάχου – Γαλατάσαραϊ (21.00), Λαμποράλ Κούτσα – Λοκομοτίβ Κουμπάν (21.30), Στρασμπούργκ – Αρμάνι Μιλάνο (21.45).