Με όσους αποκαλούν δημόσια τους γύρω τους «χοντρούς» τα έβαλε η Τζένιφερ Λόρενς σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC και στην εκπομπή «Oι δέκα πιο συναρπαστικές προσωπικότητες του 2013». «Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να κηρυχθεί παράνομο το να χαρακτηρίζεται κάποιος χοντρός στην τηλεόραση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι θεωρούν αστείο το να εξευτελίζουν τους άλλους με τέτοιο τρόπο», δήλωσε η νεαρή σταρ και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Αγώνες Πείνας» στην αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Στο στόχαστρο της 23χρονης ηθοποιού, ωστόσο, μπήκαν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς, όπως τονίζει, έχουν και αυτά το δικό τους μερίδιο ευθύνης. «Τα μίντια θα πρέπει να καταλάβουν πως έχουν ευθύνη για αυτά που παρουσιάζουν, αφού έχουν αντίκτυπο στις νεότερες γενιές και στα μικρά κορίτσια που μέσα από αυτού του είδους τα σόου μαθαίνουν να μιλούν και να φέρονται. Εφόσον έχουμε ρυθμιστικούς κανόνες για τα τσιγάρα, το σεξ και τις βλάσφημες κουβέντες, γιατί να μη φτιάξουμε και έναν νόμο που να απαγορεύει να λέμε τους γύρω μας χοντρούς;».

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν οι «επιθέσεις» που έχει κατά καιρούς δεχτεί η Λόρενς για την εμφάνισή της από την Τζόαν Ρίβερς, την παρουσιάστρια του σόου «E! Fashion Police» που σε κάθε επεισόδιό του σχολιάζει την εμφάνιση διάσημων προσωπικοτήτων. «Κάθε φορά που ακούω αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση και τα κιλά μου νιώθω πως είμαι στο λύκειο», σχολίασε με νόημα η ηθοποιός, που στο παρελθόν έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην αψεγάδιαστη εμφάνιση που θα πρέπει ένας νέος καλλιτέχνης να έχει για να πετύχει στο Χόλιγουντ.

«Οταν πρωτοξεκίνησα, κάποιος μου είπε πως ήμουν χοντρή και πως αν ήθελα να κάνω καριέρα θα έπρεπε να χάσω πολλά κιλά. Μου έφερε μάλιστα φωτογραφίες στις οποίες ήμουν σχεδόν γυμνή και τις οποίες μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω ως κίνητρο για να αρχίσω δίαιτα. Ημουν μικρό κοριτσάκι τότε και πληγώθηκα. Από τότε εάν κάποιος πάει να ψιθυρίσει έστω τη λέξη δίαιτα, τον κοιτάω σαν να του λέω «Δεν πας να γ…θείς;», υποστηρίζει η ηθοποιός, που σε αρκετές συνεντεύξεις της στο παρελθόν έχει δηλώσει πως τρώει σαν λύκος και πως ποτέ δεν βρίσκει κίνητρο για να πάει γυμναστήριο. «Για τα δεδομένα του Χόλιγουντ θεωρούμαι παχύσαρκη. Εγώ όμως έχω αποφασίσει πως ποτέ και για κανέναν δεν θα πεθάνω της πείνας».