Ψήφισμα κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η «Χρυσή Αυγή» στο Λευκό Πύργο την Κυριακή εξέδωσε  το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε την Παρασκευή, παρόντος του δημάρχου Γ. Μπουτάρη.

«Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Έλληνες Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την ναζιστική θηριωδία και η οποία προσφάτως ανακηρύχθηκε ως μαρτυρική πόλη και εντάχθηκε στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945 "Ελληνικά Ολοκαυτώματα"» τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα.

«Για τη Χρυσή Αυγή εμένα δε μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χ.Α. δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έγινε στο πλαίσιο δηλώσεών του μετά την εκδήλωση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την ίδρυση μουσείου και κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από