Μεγάλη κομπίνα με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων είχε οργανώσει κύκλωμα απατεώνων, εξαπατώντας χιλιάδες οδηγούς. Τουλάχιστον 12.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια δήθεν θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα στη Βουλγαρία, που είχε πουλήσει η σπείρα σε ανυποψίαστους οδηγούς οχημάτων είναι στον αέρα και οι κάτοχοί τους τελείως ακάλυπτοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Για την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας με τα πλαστά ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης οχημάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας. Με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών έγιναν έρευνες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα όπου είχε αναπτύξει δράση η συμμορία. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί 17 άτομα και αναμένεται να συλληφθούν άλλοι 16 για την εμπλοκή τους στη συμμορία.

Το κύκλωμα των απατεώνων είχε αναπτύξει δράση τα τελευταία δυο χρόνια. Είχαν συγκροτήσει μια ασφαλιστική εταιρεία – μαϊμού που την παρουσίαζαν ως θυγατρική μιας νόμιμης, γνωστής εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.

Η εταιρεία μόλις αντιλήφθηκε την απάτη υπέβαλε αγωγή. Οι δράστες στα πλαστά συμβόλαια που διοχέτευαν χρησιμοποιούσαν την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας. Σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, πράκτορες και διαμεσολαβητές, τα μέλη του κυκλώματος προωθούσαν τα πλαστά ασφαλιστήρια στην αγορά. Για να είναι δε πειστικοί φρόντιζαν ώστε οι τιμές που πρότειναν να μην έχουν μεγάλη τιμολογιακή απόκλιση με αυτές των άλλων εταιρειών.