Εισοδηματικά κριτήρια θα θεσπιστούν για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τα οποία διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν σε 768 θανόντες!

Συγκεκριμένα, μέσω διασταυρώσεων των αποτελεσμάτων του συστήματος Ηλιος με τα στοιχεία του Αριάδνη και τους ΑΜΚΑ προέκυψε η καταβολή επιδομάτων σε 768 θανόντες. Ηδη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων προέκυψε για 10.500 επιδόματα εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚΑ. Για τις περιπτώσεις αυτές, επίσης, θα γίνει αναστολή των καταβολών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθώσεις με τους σωστούς αριθμούς ΑΜΚΑ.

Στο σύστημα Ηλιος, τα αποτελέσματα του οποίου για τον μήνα Δεκέμβριο δημοσιοποιήθηκαν χτες από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχει ενσωματωθεί η παρακολούθηση των 172.571 επιδομάτων που χορηγούνται σε 164.106 δικαιούχους από τους δήμους υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.

«Φωτίζουμε άλλη μια αθέατη πλευρά του κοινωνικού κράτους, αυτή των προνοιακών επιδομάτων, ενσωματώνοντας στο σύστημα μέσω της ΗΔΙΚΑ το πληροφοριακό σύστημα των προνοιακών επιδομάτων με το σύστημα Αριάδνη και εκτελούνται μηνιαίες ροές διασταύρωσης με στόχο την έγκαιρη αναστολή της καταβολής προνοιακών επιδομάτων σε θανόντες, όπως ήδη γίνεται στις συντάξεις», ανέφερε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο υπουργός Εργασίας.