Αυξάνεται στα 140 εκατ. ευρώ έναντι των 100 εκατ. ευρώ του αρχικού πλάνου το πρόγραμμα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τους νέους αγρότες, όπως ανέφερε σε συνέντευξη ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους υποψήφιους θα γίνει τη 1η Απριλίου 2014, και με βάση τον προυπολογισμό του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν σε αυτό πάνω από 7.000 άτομα.

Το πρόγραμμα αφορά τόσο αγρότες όσο και νέους, ανέργους, κατοίκους πόλεων που θέλουν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να εγκατασταθούν μόνιμα στην επαρχία προκειμένου να ασχοληθούν με την γεωργία, τη κτηνοτροφία ή τη μελισσοκομία.

Στο μεταξύ, διαθέσιμο θα είναι από σήμερα στους λογαριασμούς που τηρούν 680.000 αγρότες στην Τράπεζα Πειραιώς, το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2013, συνολικού ύψους 1,04 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Πειραιώς ανακοίνωσε χθες δυο νέες συμφωνίες, μία στον τομέα της συμβολαιακής γεωργίας και μία στον τομέα της συμβολαιακής κτηνοτροφίας.

Η πρώτη αφορά στον τομέα των σιτηρών και αποτελεί συνεργασία της τράπεζας την εταιρία Μύλοι Θράκης- Ι. Ουζουνόπουλος και τους παραγωγούς της Θράκης.

Η δεύτερη αφορά συμφωνία με την εταιρία ΙΝΑΧΟΣ ΑΒEΕ και τους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής του Ν. Φθιώτιδας.