H δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βενεζουέλα οδήγησε τον πρόεδρο σε μια κίνηση-έκπληξη: συναντήθηκε με αρκετούς δημάρχους και κυβερνήτες της Αντιπολίτευσης, από τους οποίους ζήτησε συναίνεση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκαν δεκάδες τοπικοί άρχοντες, όπως ο δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεδέσμα -τον οποίο ο Μαδούρο είχε αποκαλέσει «βαμπίρ»- ο δήμαρχος της Βαλένσια, Μιγκέλ Κοτσιόλα -τον οποίο ο Μαδούρο είχε χαρακτηρίσει ως «κλέφτη» και «εγκληματία», αλλά και πολλοί κυβερνήτες επαρχιών της χώρας.

Στη συνάντηση δεν ήταν παρών ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης και αντίπαλος του Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, Ενρίκε Καπρίλες, κυβερνήτης της πλούσιας επαρχίας Μιράντα.

«Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή τη συνάντηση σας σέβομαι κάθε έναν χωριστά για τις πολιτικές σας θέσεις. Πάνω από όλα όμως, πάνω από κάθε διαφορά πολιτική πρέπει να βάλουμε την ειρήνη, ώστε να συνυπάρξουμε» σημείωσε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος ζήτησε επίσης από την Αντιπολίτευση τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου, το οποίο στη συνέχεια θα συζητήσουν με την κυβέρνηση.

Τους χάρισε και δώρα εν όψει και των εορτών: τη Γαλάζια Βίβλο (el libro Azul) του Ούγκο Τσάβες με το πολιτικό του όραμα, όπως και ένα αντίγραφο με όλες τις συνεντεύξεις που είχε δώσει ο μακαρίτης πρόεδρος.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πήραν το λόγο και είπαν τις απόψεις τους στον πρόεδρο. Εκείνος τούς υποσχέθηκε να λάβει σοβαρά υπόψη όσα του είπαν.

Πρόσφατα ο Νικολάς Μαδούρο έλαβε υπερεξουσίες από την Βουλή της χώρας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα με τον υψηλό πληθωρισμό και την έλλειψη αγαθών.