Είχε νόημα να δει κάποιος την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Πήγαν στη Λιβαδειά μετά το group therapy στην Παιανία και όλοι ήταν αποφασισμένοι. Τελικό αποτέλεσμα; 4-0, που πάει να πει κατάκτηση βαθμών με ξεχωριστή άνεση.

Ο Παναθηναϊκός έχει σφυγμό. Και είναι σαφές ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα σε αυτήν τη διαδικασία να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα. Οι φιλοδοξίες δεν είναι μεγάλες και αλίμονο αν θεωρήσει ο οποιοσδήποτε πως μπορεί να γίνουν υψηλές πτήσεις. Αλλά κάποια ονόματα που βλέπαμε και χαμογελούσαμε το καλοκαίρι, είναι πλέον μέρος των συζητήσεών μας. Και ο Κλωναρίδης, αλλά και οι Καρέλης, Δώνης, Λαγός, Κουτρουμπής. Στην… εξώπορτα βρίσκονται οι Γιαννιτσάνης, Μουζακίτης, Ταμπάκης. Ζητούν χρόνο συμμετοχής και προφανώς θα τους δοθεί. Ο Παναθηναϊκός με όχι πολύ καλύτερο υλικό από πέρυσι πορεύεται με σταθερότητα, αποδίδει καλύτερα και ασφαλώς έχει πλάνο. Θα νικήσει, προφανώς θα ηττηθεί και κάποιες φορές θα εκπλήξει δυσάρεστα. Αλλά βγάζει υγεία. Κέφι. Προσπάθεια. Το μέλλον του ανήκει και σε αυτό επιμένει ιδιαίτερα ο κόουτς Γιάννης Αναστασίου.

Το κατά πόσο θα κλείσει η ψαλίδα με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, είναι ένα από τα ερωτήματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Γιατί δεν μπορούμε πλέον να συζητάμε για την πρώτη θέση. Αυτή την καπάρωσε ξανά ο Ολυμπιακός. Αλλά μετά, η κατάσταση δείχνει ρευστή. Ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία στο Περιστέρι έχοντας πάλι τον Τζαβέλλα σε ρόλο στόπερ και τον Στέφενς να κάνει τουλάχιστον αινιγματικές δηλώσεις του στυλ «στην Αθήνα να μη μιλάμε». Οσο για τον Ατρόμητο, εμφανώς έχει μεγαλώσει, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης τού κόστισε στο παιχνίδι. Γιατί ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ… σαν ΠΑΟΚ. Στο φινάλε. Το θέμα ήταν πως ο Ατρόμητος έπρεπε να είναι περισσότερο υποψιασμένος και να μη δώσει την ευκαιρία να χάσει τους βαθμούς της επιτυχίας.