Είναι σωστό να χαθεί το εξάμηνο, και λάθος σήμα και πρακτική να συμπιεστεί, δήλωσε στον Alpha 98,9 o πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Γ. Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, η συμπίεσή του θα ήταν υποκρισία, καθώς η εκπαίδευση δεν πρέπει να έχει «εκπτώσεις». «Ό,τι χάθηκε, χάθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει ανοικτό, «ούτε στην κατοχή δεν έκλεισε». Όπως υποστήριξε, η παιδεία δεν θα «υποστείλει τη σημαία της», ούτε θα κατεβεί ο πήχυς των προσδοκιών για την εκπαίδευση. «Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο «δύσκολο τετράμηνο που περάσαμε», έκανε λόγο για ακατανόητη και αυτοκτονική πολιτική από πλευράς της κυβέρνησης για την κοινωνία και το Δημόσιο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Δικαιοσύνη να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και να το θεωρήσει αντισυνταγματικό.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει την παιδεία σαν δαπάνη και όχι σαν επένδυση. Η παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον, έτσι πρέπει να την δούμε και εμείς και η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θ. Πελεγρίνη, μίλησε για επικοινωνιακούς λόγους που ωθούν στο να ρίχνεται η ευθύνη «σε έναν άνθρωπο». Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα και ο πρύτανης του Παν. Αθηνών βόλεψε σε αυτό. «Αυτό που λέγεται για τον Θ. Πελεγρίνη είναι αθλιότητα» υποστήριξε.