Τρεις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος 4 ηλικιωμένων, από δράστες που χρησιμοποιούσαν αναισθητική ουσία, εξιχνιάστηκαν στον Βόλο, από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους τρεις γυναίκες Ρομά, ηλικίας 39, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητάς τους δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τις :

Τσιγκοπούλου Νεκταρία, του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής,

Τσιγκοπούλου Μαρία, του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεννηθείσα στις 10 Σεπτεμβρίου 1979 στον Κορυδαλλό, και

Ιορδανίδου Ολυμπία, του Ευαγγέλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1974 στην Πάτρα.

Στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 3ης Δεκεμβρίου, η 41χρονη και η 39χρονη, προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος-χυμού, μπήκαν στο σπίτι ζευγαριού, ηλικίας 84 και 82 ετών, όπου το έπεισαν να δοκιμάσουν τον χυμό, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του, θα κέρδιζαν 2.000 ευρώ.

Το προϊόν, ωστόσο, περιείχε αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν. Στη συνέχεια, μπήκε στο σπίτι και η άλλη δράστιδα και από κοινού αφαίρεσαν 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και ισάριθμες χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η 34χρονη έπεισε με τον ίδιο τρόπο 81χρονη να δοκιμάσει τον χυμό. Κατόπιν μπήκαν στο σπίτι και οι άλλες δύο και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου, η 34χρονη έπεισε 76χρονη να διακρίνει τη γεύση του χυμού. Με τις άλλες δύο δράστες της αφαίρεσαν 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις αυτές συλληφθείσες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σε άλλες περιοχές της χώρας (Ηπειρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μακεδονία κ.ά.).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στους παθόντες των ληστειών ανιχνεύτηκε ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.