Την παραίτηση που είχε υποβάλει στις 4 Νοεμβρίου η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη και δεν είχε κάνει αρχικά δεκτή, δήλωσε ότι αποδέχεται την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εκανα πράγματι μία αίτηση παραίτησης τότε και ο υπουργός δεν την έκανε αποδεκτή. Μάλιστα, μερικές ημέρες αργότερα (στις 25 Νοεμβρίου) ανανεώθηκε με ΦΕΚ το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ και ανανεώθηκε και η θητεία μου ως πρόεδρου του Οργανισμού για μερικούς ακόμη μήνες. Σήμερα, Πέμπτη, υπέβαλα νέα παραίτηση για να γίνει αποδεκτή», εξηγεί στα «ΝΕΑ» η κυρία Μαλλιώρη.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας σημειώνει ότι θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια της χώρας για όσα «αναληθώς ισχυρίσθηκε και διέδωσε σε βάρος μου η κυρία Μακρή».

Η κυρία Μαλλιώρη αναφέρει ότι «με δεδομένα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την απρόκλητης και αθέμιτης σε βάρος μου συμπεριφοράς της υφυπουργού κ. Μακρή, σχετικά με τον Οργανισμό που μου έχει ανατεθεί η Διοίκηση, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει πλέον νόημα».

Διευκρινίζεται ότι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ο υπουργός Υγείας δύναται να προτείνει τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος διορίζεται μετά τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει παραίτηση ή όχι του προηγούμενου προέδρου.

Αρα ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα αιτήσεως παραίτησής της στην περίπτωση που ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί την απομάκρυνσή της.

Διαβάστε όλη την επιστολή

«Κυριε υπουργέ,

Με δεδομένα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και της απρόκλητης και αθέμιτης σε βάρος μου συμπεριφοράς της υφυπουργού κ. Μακρή, σχετικά με τον Οργανισμό που μου έχει ανατεθεί η Διοίκηση, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει πλέον νόημα. Στοιχειώδης προσωπική ευθιξία μου επιβάλλει να σας υποβάλλω εκ νέου την παραίτησή μου, παρά το γεγονός ότι δεν είχατε αποδεχθεί την από 4.11.2013 ομοία.

Εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του ΟΚΑΝΑ και των χιλιάδων θεραπευομένων απ’ αυτόν και όχι οι προσωπικές αντιθέσεις της κ. Υφυπουργού μ’ εμένα. Ομοίως δεν επιθυμώ να δημιουργήσω πολιτική κρίση στην κυβέρνηση, αλλά ούτε και να διαταράξω τις σχέσεις σας με την υφυπουργό.

Αυτονόητο είναι ότι τα όσα αναληθώς ισχυρίσθηκε και διέδωσε σε βάρος μου η κ. Μακρή, θα επιλυθούν από τα Ποινικά και Αστικά δικαστήρια της χώρας.

Κύριε υπουργέ,

Αποχωρώ από τον ΟΚΑΝΑ, του οποίου τους σκοπούς υπηρέτησα από 1997 – 1999 και από τον Μάρτιο του 2010 έως σήμερα με το κεφάλι ψηλά και επιστρέφω στα καθηγητικά μου καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς να παύσω ποτέ να ενδιαφέρομαι για την επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών που αντιμετωπίζει και η χώρα μας.

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που με περιβάλλατε.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ

Μένη Μαλλιώρη

Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών»