Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν εκ μέρους του κόμματος της Ευρωαριστεράς (φωτογραφία από τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, επάνω).

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου, υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την υποψηφιότητα αυτή «προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα στην Ευρώπη για ένα άδικο και βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας που υφίσταται ο ελληνικός λαός, ένα πρόγραμμα που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».

Ακόμα, υποσχέθηκε πως μέσα από τις επαφές που θα έχει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας για τη θέση που σήμερα κατέχει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα συμβάλει, «στο πλαίσιο του δυνατού», στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας στην Ευρώπη, αλλά και στην αποκατάσταση της ισότιμης συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των πλειστηριασμών όσο και στη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των ναυπηγείων.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να κατατεθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (σ.σ.: η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο) και τόνισε πως για τόσο σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να νομοθετεί η ελληνική Βουλή ώστε οι βουλευτές «να κρίνουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν».

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης «να ακούσουν τη συνείδησή τους» στις ψηφοφορίες της Βουλής, επιδιώκοντας να προκαλέσει ρήγμα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.