Ηλεκτροσόκ στην Κουμουνδούρου μετά τις κάλπες των μηχανικών (για τη νέα διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) προκάλεσαν και οι κάλπες των οικονομολόγων. Στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (φωτογραφία)ο συνδυασμός που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην πέμπτη θέση με μονοψήφιο ποσοστό, την ίδια ώρα που ο συνδυασμός της ΝΔ έβγαινε αλώβητος από τις κάλπες, κερδίζοντας εκ νέου την πρώτη θέση, και το ΠαΣοΚ κατάφερνε να διατηρήσει υψηλά ποσοστά.

Ειδικότερα, στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στις οποίες ψήφισαν 17.083 οικονομολόγοι, ο συνδυασμός ΔΗΚΙΟ-Σ (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 32%, ακολούθησε η ΠΑΣΚΟ-Σ (ΠαΣοΚ) με 24%, ενώ ο συνδυασμός ΣΥΝΑΠΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε μόλις 8% (από 5% στις προηγούμενους κάλπες).

Το αποτέλεσμα αντιμετωπίστηκε από κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για την προσπάθεια της κυβέρνησης. «Παράλληλα δίνεται και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους εκείνους που ακολουθούν τον εύκολο δόμο του λαϊκισμού επενδύοντας στο χάος και στον ανθρώπινο πόνο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.