Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το απόγευμα της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επαναλαμβάνει τις χυδαιότητες και τις ανακρίβειες πάνω στις οποίες στηρίζει την πολιτική του παρουσία όλους αυτούς τους μήνες».

Aπό το βήμα της Βουλής, απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τα κίνητρα αυτά, κατά τον κ. Βενιζέλο, σχετίζονται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν θιγεί από τον ίδιον και δεν θέλουν τη σταθερότητα στη χώρα και την έξοδο από την κρίση.

«Εχω πει στον κ.Τσίπρα ότι εξυπηρετεί «οφσετάδες» (σ.σ. στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας που σχετίζονται με υπερτιμολογημένα προγράμματα), εξυπηρετεί επαγγελματίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων» είπε.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου για το θέμα των υποβρυχίων είναι σχετικά όψιμο φαινόμενο, τονίζοντας ότι δεν είχε συμβεί τίποτα πριν από τις εκλογές του 2012.

«Η επίθεση έγινε στοιχείο στρατηγικής εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και τόνισε ότι «όταν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις καταφεύγεις στις συκοφαντίες».

Ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα, με αφορμή προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ανέφερε: «σας είπα τότε ότι βγήκατε νωρίς στην πιάτσα. Γιατί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ γερασμένος, εντυπωσιακά γερασμένος. Επανήλθατε στο γνωστό ιταμό ύφος».

«Αυτό χρειάζεται μία απάντηση αλλά, ξέρετε, στην ηλικία σας είχα διατελέσει υπουργός Τύπου, Μεταφορών, Δικαιοσύνης, αλλά πριν υποβάλω υποψηφιότητα ως βουλευτής είχα μια διαδρομή επιστημονική επαγγελματική και ξέρω να λέω λέξεις, γιατί οι λέξεις σκοτώνουν, γιατί τα όρια της γλώσσας μας είναι όρια του κόσμου μας και του ήθους μας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα διότι δεν έχει βρεθεί στην εξουσία. «Βιάζεστε, όμως, και χάνεται το ηθικό σας πλεονέκτημα καθ’ οδόν» τόνισε.

Είπε, ακόμη, ότι αυτό που πρέπει να γίνει ταχύτατα είναι η προστασία και η παραλαβή των υποβρυχίων που είναι περιουσία του ελληνικού κράτους και η επαναφορά σχεδίου συνεργασίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.