Σε νέες συλλήψεις για παράνομη μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τη φορά αυτή πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 4 άτομα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στον ΧΥΤΑ προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο του.

Εκεί εντοπίστηκαν 2 απορριμματοφόρα φορτηγά οχήματα, ιδιοκτησίας Δήμων, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να εναποθέτουν στον χώρο του ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα δημόσιο και από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών των εν λόγω νοσοκομείων περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.ά), τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Με εντολή της εισαγγελέως Περιβάλλοντος, τα απόβλητα αυτά μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας συνέλαβαν τους οδηγούς των 2 φορτηγών, ενώ αναζητούνται οι 4 υπεύθυνοι υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων των δύο αυτών νοσοκομείων.

Τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.