Η εθνική Ελλάδος του 2004 ήρθε ισόπαλη 1-1 με την μεγάλη εθνική Ρουμανίας του Χάτζι στο γήπεδο της Τούμπας, σε μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Σε ένα σκληρό γήπεδο, όπως αυτό του ΠΑΟΚ, όπου πολλές φορές το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις εκρήξεις των φανατικών οπαδών στις κερκίδες, οι χιλιάδες φίλοι του αθλήματος, θύμισαν και θυμήθηκαν, τι θα πει να χαίρεσαι το ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας σε μια γιορτή και όχι σε έναν πόλεμο.

Το κίνητρο για την γιορτή βέβαια ήταν ισχυρό. Η εθνική που κατέκτησε το Euro 2004 με αρχηγό τον MVP της διοργάνωσης Θόδωρο Ζαγοράκη, απέναντι στην εθνική Ρουμανίας (1994-1998) με αρχηγό τον μεγάλο Γκεόργκι Χάτζι.

Ο Χάτζι, παρά τα περιττά κιλά, όποτε έπιανε την μπάλα στα πόδια του έδειχνε την μεγάλη κλάση του.

Η εθνική Ελλάδος, αν και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όσο αγωνιζόταν κάτω από τα δοκάρια της Ρουμανίας ο Στελέα δεν κατάφερε να τον νικήσει. Όταν αντικαταστάθηκε από τον Πρέντα, ο Χαριστέας στο 39’ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, θυμίζοντας στους περίπου οκτώ χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στην Τούμπα, τις ημέρες της Πορτογαλίας. Η ισοφάριση για την Ρουμανία, ήρθε στο 87’ από τον Μπράτου.

Η Ελλάδα, ξεκίνησε με τους: Νικοπολίδη, Σειταρίδη, Καψή, Δέλλα, Φύσσα, Γεωργιάδη, Νικολαίδη, Χαριστέα, Μπασινά, Τσάρτα, Ζαγοράκη, ενώ αγωνίστηκαν και οι Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκούμας, Βρύζας, Λάκης, Καφές.

Η Ρουμανία, ξεκίνησε με τους: Στελέα, Χάτζι, Ποπέσκου, Ροράριου, Προντάν, Πετρέσκου, Ραντουτσόγιου, Σαμπάου, Μπελοντέτιτσι, Γκίλκα, Βλαντόγιου.