Λένε ότι οι αριθμοί μπορεί να σε τρελάνουν –αρκεί κανείς να δει τα στατιστικά στα δύο τελευταία ματς του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Με 14 τελικές, 6-2 κόρνερ και μόλις έξι αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα, η ομάδα του Στέφενς πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο χθες από τη Νέα Σμύρνη που είχε έδρα η Καλλονή σε αυτό το ματς, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-2. Μία εβδομάδα νωρίτερα στην Τούμπα, κόντρα στον Απόλλωνα, ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε στο στείρο 0-0 έχοντας 30 τελικές, 21-1 τα κόρνερ και 14 αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα (ρεσιτάλ Τζόρβα).

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Απλώς απόψε ήμασταν πιο εύστοχοι και κάναμε πιο εύκολη την αποστολή μας, βάζοντας και πέντε γκολ. Αντίθετα, την προηγούμενη εβδομάδα η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτε», παρατήρησε ο Σέρβος Ζβόνιμιρ Βούκιτς που επέστρεψε και στα γκολ. Ο ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς παραδέχτηκε ότι «αν παίζουμε έτσι, σαφώς και θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι» ενώ εξήγησε γιατί πήγε κόντρα στη φιλοσοφία του (με τις τρεις αλλαγές σε ένα πεντάλεπτο, όπου απέσυρε Κατσουράνη, Βούκιτς και Λούκας από το 67′ έως το 72′).

«Συνήθως όταν πηγαίνει καλά ένα παιχνίδι δεν θέλω να κάνω αλλαγές, αλλά κάποιοι παίκτες έπρεπε να ξεκουραστούν».

Το γκολ του Περόνε με πέναλτι (6′), που έδωσε νωρίς το προβάδισμα στην Καλλονή, λειτούργησε σαν ξυπνητήρι στους παίκτες του ΠΑΟΚ που ανέβασαν ταχύτητα και έφεραν τα πάνω – κάτω στο ημίχρονο με τα γκολ του Ολίσε στο 14′ (το καλύτερό του ματς, με μονοκόμματο σουτ από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Λούκας) και του Σαλπιγγίδη στο 29′.

Μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε να σκέφτεται το μεγάλο ματς με τον Ατρόμητο την Τετάρτη στο Περιστέρι, καθώς με γκολ των Σαλπιγγίδη (54′), του Αναστασιάδη (αυτογκόλ στο 56′) και του Βούκιτς (59′) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Οι –τυπικά –γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν αποδεκατισμένοι λόγω τραυματισμών και τιμωριών (Λεοζίνιο, Φαρία και Μαρσέλο οι πιο σημαντικές) μείωσαν στο τελικό 5-2 με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Μανούσου (87′) που αιφνιδίασε τον Γλύκο. «Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής μεταξύ των δύο ομάδων ενώ για μας ήταν καταστροφικό το πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που δεχτήκαμε τρία γκολ», τόνισε ο Γιάννης Μαντζουράκης, τεχνικός της Καλλονής που συνεχίζει να είναι… άστεγη εξαιτίας της κωλυσιεργίας της δημοτικής Αρχής στη Μυτιλήνη.

Παραφωνία σε μια μαγική παράσταση για τον ΠΑΟΚ τα υβριστικά συνθήματα οπαδών του (ευτυχώς όχι της πλειονότητας) κατά της εθνικής ομάδας, του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη!

Το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του για τις 32 του Europa League αλλά και το ζευγάρι, τον νικητή του οποίου θα συναντήσει στις 16 σε περίπτωση πρόκρισης.