Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόγιες θα πρέπει να είναι χαρούμενος για την κλήρωση που έφερε αντίπαλο της ομάδας του τον Ολυμπιακό σημειώνει ο Τύπος στη Βρετανία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει το προφίλ του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο του. Παρά τις δυο ήττες από την πρώτη ομάδα του ομίλου Παρί Σεν Ζερμέν, οι Έλληνες ήταν αήττητοι απέναντι στους άλλους δυο αντιπάλους τους, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Δυο νίκες απέναντι στους Βέλγους ήταν η βάση για την δεύτερη θέση και με μια ισοπαλία και μια νίκη απέναντι στην Μπενφίκα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να τερματίσει μπροστά από τους Πορτογάλους. Τελείωσαν στον όμιλο με 10 βαθμούς, όσους και η Μπενφίκα αλλά στο μεταξύ τους αποτελέσματα κέρδισαν την πρόκριση».

– Για το ποιο ήταν το καλύτερο τους αποτέλεσμα;

«Παρά το ότι η νίκη με 3-0 επί της Άντερλεχτ έδειξε την υγιή επίθεση του Ολυμπιακού στον τρίτο όμιλο, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήταν τελικά η νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα. Σε έναν δύσκολο αγώνα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο έκανε μια εμφάνιση με αποκρούσεις του… Ηρακλή και ανέκοψε τις επιθέσεις των Πορτογάλων. Στο παιχνίδι αυτό ο Κώστας Μήτρογλου είχε δώσει νωρίς το προβάδισμα. Τίποτα λιγότερο από μια λεπτή νίκη και θα μπορούσε να είχε χάσει τη θέση του στους 16».

– Ποιον πρέπει να κοιτάμε;

«Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου και Χαβιέρ Σαβιόλα έχουν πέντε γκολ μαζί (τρία και δύο γκολ, αντίστοιχα) στο στάδιο των ομίλων και ο δεύτερος ήταν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας του».

– Ποιος είναι το αφεντικό;

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ, Μίτσελ είναι ο υπεύθυνος για την τρέχουσα διαχείριση. Είναι υπεύθυνος από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Ισπανός οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012-2013. Για τα νοκ άουτ ο Μίτσελ δήλωσε: «Θέλουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Οι παίκτες μου χρωστούν για ότι πέρασα (ειδικά στο τελευταίο ματς με την Αντερλεχτ) αλλά είναι πολύ ευχαριστημένος».

-Η ιστορία:

«Η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό τέσσερις φορές το 2001-2002 και το 2002-2003. Στην πρώτη συνάντηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τα γκολ των Μπέκαμ και Κόουλ πήρε την νίκη με 2-0. Οι Κόκκινοι πήραν την νίκη με 3-0 στο «Oλντ Τράφορντ» πριν πάνε στα καλύτερα. Την επόμενη χρονιά νίκησαν τον Ολυμπιακό με 4-0. Μετά από αυτή την επιβλητική νίκη, οι Ελληνες απείλησαν το ρεκόρ νικών , αλλά ευτυχώς οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήραν την νίκη με 3-2».

Τι αναφέρει ο βρετανικός Τύπος:

Daily Mail: «Καλή κλήρωση για τον Ντέιβιντ Μόγιες. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ θα νιώσουν ότι κληρώθηκαν με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Καλή ευκαιρία για πρόκριση».

Daily Star: «Πρέπει να είναι χαρούμενος με την κλήρωση ο Μόγιες».

Sportsdirectnews: «O προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγιες πήρε αναμφίβολα την καλύτερη δυνατή κλήρωση για την ομάδα του στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Έλληνες πρωταθλητές είναι επιθετική απειλή για την Γιουνάιτεντ που δεν θα κάνει καλά αν δεν τους πάρει σοβαρά».

Μanchestereveningnews: «Ο Ολυμπιακός είναι οκτώ βαθμούς μπροστά στο ελληνικό πρωτάθλημα στις πρώτες 15 αγωνιστικές. Έχει σκοράρει εκπληκτικά 45 γκολ και έχει δεχτεί μόνο τέσσερα. Το 41ο πρωτάθλημα φαίνεται να είναι ήδη στον δρόμο για τον Πειραιά που θα είναι το τρίτο σερί. Η πρόκληση τώρα είναι να περάσει στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη φορά που είχε φτάσει στους προημιτελικούς ήταν την περίοδο 1998-1999. Οι παίκτες του Μίτσελ θα έχουν την αυτοπεποίθηση να το κάνουν έχοντας δώσει ένα αριθμό ικανοποιητικών εμφανίσεων στο στάδιο των ομίλων».

Ο βραζιλιάνος αμυντικός της Μάντσεστερ Ραφαέλ αναφερόμενος στην κλήρωση με τον Ολυμπιακό υποστήριξε: «Η Γιουνάιτεντ δεν φοβάται κανέναν στην Ευρώπη. Είναι σαφές αυτό. Θυμάμαι πέρσι πως είχαμε κερδίσει το γκρουπ και ακόμα και έτσι είχαμε πέσει με την Ρεάλ. Ελπίζαμε φέτος να μην μας τύχαινε κάτι τέτοιο. Η Σίτι νίκησε την Μπάγερν, που ήταν έκπληξη αλλά τερμάτισε 2η. Ήταν σημαντικό για εμάς που πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Κάναμε την δουλειά μας στο 100%. Με την Σαχτάρ βρήκαμε μία καλή και δυνατή ομάδα όμως στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε».

Οι Μανωλάς, Σιόβας, Ρομπέρτο μίλησαν για την κλήρωση

Οι Κώστας Μανωλάς, Δημήτρης Σιόβας και Ρομπέρτο επισκέφθηκαν το κατάστημα χορηγού του Ολυμπιακού (Vodafon) στη Γλυφάδα και μίλησαν για την κλήρωση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια πάρα πολύ δυνατή και έμπειρη ομάδα. Έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο στο Τσάμπιονς Λιγκ (και μία το Κύπελλο Πρωταθλητριών). Έχει παίκτες ποιότητας όπως είναι οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ, Γκιγκς , Φέρντιναντ», τόνισε ο Κώστας Μανωλάς.

Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Έχουμε κι εμείς τις πιθανότητές μας για πρόκριση. ΄Εχουμε δύο μήνες μπροστά μας να δουλέψουμε γι’ αυτό το παιχνίδι και πιστεύω να παρουσιαστούμε δυνατοί για να μπορέσουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είναι δύσκολο, αλλά εμείς θα κάνουμε το παν για να προκριθούμε στην προημιτελική φάση. Σίγουρα είναι επιτυχία που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά οι φιλοδοξίες μου και των συμπαικτών μου δεν σταματούν εδώ. Ευελπιστούμε να περάσουμε και στους 8, που είναι ένα όνειρο και για εμάς, αλλά και για όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού».

Ο Δημήτρης Σιόβας υποστήριξε: «Είναι μία δύσκολη κλήρωση. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, μην ακούμε αυτά που λένε ότι η Μάντσεστερ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εμείς θα πάμε να παίξουμε και τα δύο ματς έτσι όπως ξέρουμε. Θα δείξουμε ότι έχουμε μια δυνατή έδρα, ότι είμαστε κι εμείς δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες και στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα είναι πρόκληση αυτά τα ματς. Οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι είναι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και περιμένω να αντιμετωπίσω αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο υπογράμμισε:

«Παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση, έχει κερδίσει τίτλους. Εμείς θα μαζέψουμε τα όπλα μας, θα προσπαθήσουμε να τους δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται και θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε έχοντας τις δικές μας ευκαιρίες. Νιώθω πανέτοιμος για να αντιμετωπίσω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αλήθεια είναι πως ζω πολύ καλές στιγμές στην καριέρα μου. Νιώθω λοιπόν έτοιμος για να αντιμετωπίσω αυτή την καινούργια πρόκληση, όμως πιστεύω ότι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η ενότητα. Έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες σε όλες μας τις γραμμές και είναι η ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε αυτό για να πετύχουμε κάτι καλό».

Στο επίσημο site της UEFA έκανε δηλώσεις για την κλήρωση ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: «Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου για μας. Ακόμα περισσότερο που θα επισκεφτούμε ένα μυθικό γήπεδο όπως το Ολντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, μία πολύ δυνατή μηχανή και θα παίξουμε δύο πολύ σκληρά παιχνίδια. Σεβόμαστε την Γιουνάιτεντ αλλά ο στόχος μας είναι να γίνουμε σαν αυτήν μία μέρα. Πείτε με τρελό, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο».Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου του 2014 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στο «Ολντ Τράφορντ« στις 19 Μαρτίου του 2014 στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Δεκτό έγινε το αίτημα του Ολυμπιακού για τη χορήγηση 3500 εισιτηρίων στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη το ερχόμενο Σάββατο για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.