Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση απειλεί ο Χόρχε Μέσι την καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo, η οποία στο φύλλο της τη Δευτέρα εμφάνισε τον πατέρα του Λιονέλ Μέσι, να συνδέεται με ένα δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος από ναρκωτικά.

Το δημοσίευμα της El Mundo ανέφερε πως ομάδα μαφιόζων της Κολομβίας εκμεταλλεύτηκε τον φιλικό αγώνα που διεξήχθη το καλοκαίρι με τη συμμετοχή της ομάδας «Οι φίλοι του Μέσι» για να ξεπλύνουν χρήματα, αγοράζοντας εισιτήρια.

Ο πατέρας του διεθνούς άσου εμφανίστηκε ότι είναι εκείνος που είχε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων με την παρουσία του γιου του και πολλών άλλων αστέρων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα κανόνιζε προμήθεια 10% έως 20% από πωλήσεις ακριβών εισιτηρίων σε μέλη του κολομβιανού καρτέλ.

Το δημοσίευμα της El Mundo ανέφερε επίσης ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ανακρίθηκαν από τη γενική αστυνομική διεύθυνση (UCO) για πιθανή εμπλοκή τους στο επίμαχο φιλικό παιχνίδι: Ο Μανουέλ Πίντο, ο Ντάνι Αλβες, ο Χαβιέ Μασκεράνο και φυσικά Λιονέλ Μέσι.

Η El Mundo υποστήριξε ότι ο Χόρχε Μέσι βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών.

Ο ίδιος ο Χόρχε Μέσι κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης» με στόχο τον γιο του.