Συγχαρητήρια επιστολή στον Φώτη Κουβέλη, για την επανεκλογή του ως προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στο συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Ο κοινοβουλευτικός και γενικότερα ο θεσμικός ρόλος του προέδρου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφορά τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως εκ τούτου υπερβαίνει τα στενά όρια της κομματικής πολιτικής», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κ. Κουβέλης θα ανταποκριθεί απόλυτα και σε αυτή τη διάσταση της θέσης του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επιπλέον ότι «δεν είναι τώρα η στιγμή» να κάνει «οποιαδήποτε αναφορά στο μείζον ζήτημα της συσπείρωσης της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» και πως «οι σχετικές αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα αξιολογηθούν από αυτήν».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι θεωρεί πως: «Ο διάλογος μεταξύ μας είναι πάντα ανοικτός τόσο σε προσωπικό επίπεδο ως διάλογος μεταξύ παλιών φίλων, όσο και εξ ονόματος των κομμάτων μας, που μοιράζονται μαζί με τα αλλά κόμματα του συνταγματικού τόξου την ιστορική ευθύνη της διαφύλαξης των θεσμών της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και της ασφαλούς και οριστικής εξόδου της πατρίδας μας από τη κρίση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από