«Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, λίγη ώρα πριν από τη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη διαφωνία που υπάρχει με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως «στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται».

Εξήγησε μάλιστα ο υπουργός ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης: «Είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη και όχι οι επιτήδειοι. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο (σ.σ για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε.