«Παρά τις χιλιοειπωμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την υποταγή της στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Βαδίζει στον ίδιο δρόμο της τυφλής προσήλωσης στο μνημόνιο, όπως δείχνει με το χειρότερο τρόπο το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση στα ακίνητα και τα σχέδια για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων» σημείωσε σε σχόλιό του την Κυριακή, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις των υπουργών τα τελευταία 24ωρα με τους απεσταλμένους των δανειστών στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή από τον κ. Σαμαρά, καμία πραγματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα συμφωνούν στα βασικά και δεν διαφωνούν παρά μόνο στις λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ελληνική κοινωνία του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, δεν αντέχει άλλα μνημονιακά εγκλήματα που θα την εξαθλιώσουν περαιτέρω, δεν αντέχει νέες στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων πολιτών από τους φόρους και τα χρέη. Δεν αντέχει τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας που στο όνομα μιας ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ, καταστρέφει κάθε δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση εκτός από αυτόν της ρήξης με τη μνημονιακή πολιτική και της χάραξης μιας νέας στρατηγικής για τη στήριξη της ανάπτυξης, την προστασία των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου, που αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης για τη χώρα και τον λαό της», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.