Ενας 37χρονος οδηγός φορτηγού, που επιχείρησε να αδειάσει επικίνδυνα ιατρικά απόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, συνελήφθη την Παρασκευή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται η υπέυθυνη της υγιειονομικής διαχείρισης νοσοκομείου της Αττικής.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το πρωί, εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ. Φυλής, φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας δήμου, που οδηγούσε ο συλληφθείς, να μεταφέρει σε κλειστό μεταλλικό κάδο συμπίεσης απορρίμματα από δημόσιο νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).

Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.