Τέσσερις Πακιστανοί συνελήφθησαν το Σάββατο στο Κορωπί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην αρπαγή και την παράνομη διακίνηση μεταναστών, τους οποίους «φυλάκιζαν» και με χρήση βίας τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα.

Αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Πριν από μερικές ημέρες, μέλη της παραπάνω σπείρας προσέγγισαν 10 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 2.000-3.000 ευρώ έκαστος.

Την Πέμπτη, τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών και τους μετέφεραν σε οικία στο Κορωπί.

Στην παραπάνω οικία που τους οδήγησαν, τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που κατείχαν.

Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής βίας και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου αυτά να καταβάλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού.

Το πρωί της Παρασκευής, δύο από τους αλλοδαπούς κατάφεραν να λύσουν τις αλυσίδες τους και εγκατέλειψαν την οικία προκείμενου να ζητήσουν βοήθεια.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην οικία, όπου βρήκαν αλυσοδεμένους, οκτώ αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας και τους απελευθέρωσαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν τους τέσσερις υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των Νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί Αλλοδαπών» και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από