Από το 2014 θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάρκους Μπεργκ ο Γιάννης Αναστασίου. Ο επιθετικός και σκόρερ των Πρασίνων στην ήττα από τον Ατρόμητο, υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και θα απουσιάσει για περίπου 15 ημέρες.

Ο Μπεργκ τραυματίστηκε κατά τον πανηγυρισμό του στο γκολ που σημείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, είπε για το παιχνίδι:

«Στο ημίχρονο τόνισα δύο πράγματα: Προσοχή στα στημένα και να αρχίσουμε καλά στο β’ μέρος. Μετά από 20» κάναμε ένα φάουλ χαζό έξω από την περιοχή μας. Έγινε η πρώτη απειλή από τον Ιγκλέσιας και μετά χάνουμε μεγάλη ευκαιρία με Κλωναρίδη για να τελειώσουμε το ματς.

Υπήρχαν δύο στιγμές, η μία που χάσαμε τη μπάλα στο κέντρο και δεν είχαμε σωστή αντίδραση Το δεύτερο, το είδα στην τηλεόραση γιατί έδινα οδηγίες στον Ατζαγκούν και δεν είχα εικόνα. Μας αιφνιδίασε.

Πιστέψαμε ότι μπορούμε τουλάχιστον να ισοφαρίσουμε. Είχαμε προϋποθέσεις αλλά λίγο η απειρία, λίγο ο εκνευρισμός, δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε δεύτερο γκολ. Ήταν πολύ άσχημο αποτέλεσμα γιατί θέλαμε τη νίκη για να κάνουμε σερί. Φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά έχουμε ένα νεκρό διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, άλλες φορές κοστίζει, άλλες όχι. Αν μπορούσε κανείς να μου δώσει μια απάντηση, θα με βοηθούσε σημαντικά.

Έχουμε αρκετά έμπειρους παίκτες στην ομάδα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το ματς καλύτερα. Είμαστε 1-0 μπροστά στο σκορ και ελέγχαμε τον αγώνα γιατί ο Ατρόμητος δεν είχε κάνει μεγάλη φάση έως το γκολ. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα δεχόμαστε το γκολ και με εκνευρίζει αφάνταστα. Με εκνευρίζει ότι εμείς για να βάλουμε γκολ πρέπει να ματώσουμε και δεχόμαστε εύκολα γκολ. Δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν προσπαθούν. Πρέπει να σκέφτεσαι εκτός από το να παίζεις. Μας λείπει το καθαρό μυαλό, ίσως ο ηγέτης, η ωριμότητα, η εμπειρία. Κάτι μας λείπει και πρέπει να το διορθώσουμε εάν θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις στη συνέχεια. Μένουν δύο παιχνίδια και θα κοιτάξουμε για το απόλυτο να κλείσουμε καλά το πρώτο μισό».

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Παράσχος είπε: «Νομίζω ότι πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Άσχετα με τη νίκη μας, ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλός. Αν δεν ήμασταν καλά οργανωμένοι, θα μπορούσαν να πετύχαιναν ένα δεύτερο γρήγορο γκολ και να υπήρχε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα στον αγώνα. Μας βοήθησε το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο Μπεργκ».