Ο χώρος των 285 τ.μ. είναι γεμάτος σταντ και κρεμάστρες με ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, ακόμη και παπούτσια. Το περίεργο, όμως, είναι ότι σε κάποιες γωνιές του καταστήματος υπάρχουν ζυγαριές, σαν αυτές που θα δει κανείς στο μανάβικο της γειτονιάς του ή στη λαϊκή αγορά. Κι όμως, είναι απαραίτητη, αφού μπορεί να μη ζυγίζουν οπωροκηπευτικά, ζυγίζουν όμως τα 9.000 είδη που έχει το κατάστημα.

Στις 14 Απριλίου άνοιξε στο Μοναστηράκι το Kilo Shop, το κατάστημα στο οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να διαλέξει, να ζυγίσει και μετά να αγοράσει. «Η επωνυμία αυτή είναι γαλλική. Τον Οκτώβριο άνοιξε στο Παρίσι και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα. Το ελληνικό κατάστημα, μάλιστα, ήταν το πρώτο εκτός Γαλλίας», δηλώνει στα «ΝΕΑ» η ιδιοκτήτρια Σαμπίνα Ντανάκα. Παρόμοια καταστήματα θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα στο Τόκιο, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη.

«Μπορούμε να αγοράσουμε ρούχα με το κιλό;» ρωτούσε με ενθουσιασμό μια κυρία, μπαίνοντας στο κατάστημα. Οπως εξηγεί η κυρία Ντανάκα, στους περισσότερους πελάτες το σκηνικό θυμίζει εξωτερικό, δεν λείπουν όμως κι εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν το ταμπού ότι αγοράζουν κάτι από δεύτερο χέρι. «Και μιλάμε κυρίως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας». Μάλιστα, στις 24 Οκτωβρίου το δεύτερο ελληνικό Kilo Shop άνοιξε τις πόρτες του στους καταναλωτές, αυτή τη φορά πιο βόρεια, στο Χαλάνδρι.