Φαίνεται ότι το διαζύγιο της Ναϊτζέλα Λόσον της έκανε καλό. Και αυτό γιατί πλέον ανήκει οριστικά στο παρελθόν η εικόνα του περασμένου Ιουνίου, όταν η 53χρονη τηλεοπτική μαγείρισσα, με τα μάτια πρησμένα από το κλάμα, το διακριτικό μακιγιάζ της να έχει ξεβάψει και τα μαλλιά της ανακατεμένα, έπεφτε θύμα… απόπειρας πνιγμού από τον τότε σύζυγό της Τσαρλς Σαάτσι.

Η «νέα» Ναϊτζέλα, όπως τουλάχιστον εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο του Λονδίνου όπου εκδικάζεται η αίτηση διαζυγίου, είναι αρκετά ανανεωμένη, με ιδιαίτερα προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση. Εκτός αυτού, η γλώσσα του σώματος υποδηλώνει έναν αέρα αυτοπεποίθησης, στοιχείο που σίγουρα θα της φανεί χρήσιμο προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών που εκτόξευσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της.

Παρά τις προτροπές των παπαράτσι που της ζητούσαν να ποζάρει στον φακό τους, εκείνη μπαίνοντας στο δικαστήριο προτίμησε να κοιτάξει το κενό και να μην κάνει κάποια δήλωση. Ωστόσο οι φωτογράφοι κατάφεραν να απαθανατίσουν τις στυλιστικές επιλογές της, που είχαν προσαρμοστεί στην περίσταση. Τα αγαπημένα της μεσάτα φορέματα που αναδεικνύουν τις καμπύλες της αντικαταστάθηκαν από εφαρμοστό παντελόνι και πουκάμισο. Το σύνολο συμπληρώθηκε από ένα μακρύ σκούρο παλτό. Η πιο μοδάτη πινελιά της εμφάνισής της ήταν οι μαύρες σουέντ μπότες που έφταναν μέχρι το γόνατο. Το τόταλ μπλακ λουκ «έσπαγαν» ο λευκός γιακάς του πουκαμίσου και η μπλε τσάντα ώμου.

Το μακιγιάζ και το χτένισμά της δεν θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν από αυτό το σικάτο στυλ. Οι φυσικοί τόνοι που συνήθως χαρακτήριζαν το βάψιμό της είχαν αντικατασταθεί από σκούρες αποχρώσεις. Τα μάτια της ήταν αρκετά τονισμένα με μαύρο μολύβι και πολλή μάσκαρα στις βλεφαρίδες.Για τα μήλα του προσώπου της προτίμησε ρουζ σε ροζ απόχρωση ενώ πιο διακριτικά βαμμένα ήταν τα χείλη της, με κραγιόν στην ίδια απόχρωση. Τα μαλλιά της, που συνήθως είναι σπαστά, τώρα ήταν ίσια με μια ελαφριά φράντζα και έναν μικρό κυματισμό στις άκρες τους.

Ανταύγειες

Τα σκούρα ατημέλητα μαλλιά που είχε η τηλεμαγείρισσα το περασμένο καλοκαίρι πλέον είναι αρκετά πιο ανοιχτά, με μελί ανταύγειες. Κάθε εβδομάδα επισκέπτεται το κομμωτήριο Four στο Μέιφερ του Λονδίνου για να διορθώνει το μήκος των μαλλιών και να τονίσει τις ανταύγειες. Αλλωστε πληρώνει 300 ευρώ γι’ αυτές και 180 ευρώ για το χτένισμα.

Περιποίηση προσώπου

Το πρόσωπό της έχει μόνο λίγες ρυτίδες, γύρω από το στόμα και στο μέτωπο. Το μακιγιάζ της επιμελείται η αισθητικός αρκετών αστέρων του θεάματος Ανθία Κλαρκ. Για να είναι ακόμα πιο επιτυχημένο το αποτέλεσμα, η Ναϊτζέλα επισκέπτεται συχνά το ινστιτούτο αισθητικής της Βέλασι Πάτελ στο Λονδίνο και απολαμβάνει περιποίηση προσώπου αξίας 260 ευρώ.

Το αγαπημένο της παλτό

Τόσα χρόνια στη σόουμπιζ, η Ναϊτζέλα έχει μάθει πλέον ποια γραμμή ρούχων την κολακεύει. Ετσι, όταν βρει κάτι που της ταιριάζει το αγοράζει σε όλους τους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς. Το μαύρο παλτό που φόρεσε στο δικαστήριο είναι μοντέλο του 2010 από τον οίκο Julien MacDonald και κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ. Οταν βρίσκεται στη Βρετανία την γκαρνταρόμπα της επιμελείται η στυλίστρια Λούσι Λοντς ενώ στην Αμερική τη βοηθούν οι Περσεφόνη Λούερ και Γουόρεν Αλφι Μπέικερ.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες της κάνουν το βλέμμα της ακόμη πιο βαθύ και βελούδινο, μαζί με το μαύρο μολύβι στο περίγραμμα των ματιών. Τα τοξωτά φρύδια της έχουν αψεγάδιαστο σχήμα και χρώμα, αποτέλεσμα της αισθητικού Σόφι Θορπ που ειδικεύεται στο ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών. Μια συνεδρία κοστίζει 720 ευρώ.

Φυσικά χείλη

Το απαλό ροζ κραγιόν με το οποίο η 53χρονη σεφ τονίζει τα χείλη της τα κάνει να δείχνουν εντελώς φυσικά. Παρά την ηλικία της, δεν έχουν χάσει το σχήμα τους και μοιάζουν αρκετά ενυδατωμένα, χάρη σε προϊόντα περιποίησης.

Δίαιτα με υπνοθεραπεία

Για να μην υποφέρει από εξαντλητικές δίαιτες, κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας αξίας 300 ευρώ ώστε να δαμάσει τη βουλιμία της. Για τη διατροφή της προτιμά ταϊλανδέζικο ψωμί και νουντλς, με μηδενικές θερμίδες, κατασκευασμένα από το ασιατικό φυτό κόντζακ.