Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες συνελήφθη για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος που συνδέεται με την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1996-2002,Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με το πόρισμα που έστειλε ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήτσος Παναγιώτης Νικολούδης στην Εισαγγελία της Αθήνας, εντοπίστηκε ύποπτη κίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, ύψους 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων, σε τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία της έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.

Ετσι, με βάση αυτό το εύρημα οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εξέδωσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Αντώνης Κάντας συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του Σπύρου Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του φυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενοςείχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και επιπλέον καταβολή εγγυοδοσίας 500.000 ευρώ.