Διαθεσιμότητα για έναν μήνα περιμένει όσους δημοτικούς υπαλλήλους επιλέξουν να υπαχθούν στο καθεστώς εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, που θα αποτελέσει μία από τις βασικές δεξαμενές για την κάλυψη του μνημονιακού στόχου άλλων 12.500 διαθεσίμων, καθώς εκτιμάται ότι θα κάνουν χρήση περίπου 5.000 εργαζόμενοι.
Οι διαδικασίες για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα προβλέπονται σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και ορίζει ότι μετά τον έναν μήνα διαθεσιμότητας οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινούνται σε άλλους δήμους. Η μετακίνηση θα γίνει μετά την καταγραφή των ελλείψεων και υπό την προϋπόθεση ότι ο δήμος στον οποίο θα αναλάβουν υπηρεσία διαθέτει τις σχετικές πιστώσεις για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους.
Οπως αναφέρεται στη ρύθμιση, θα εκδοθεί κεντρική ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών ως προς τα αιτήματα δήμων για την κάλυψη κενών θέσεων. Για την επιλογή τους θα υπάρξει υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζει τα κριτήρια, ενώ σε περίπτωση που μετακινηθούν θα προστατεύονται στη συνέχεια από οποιαδήποτε διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας.
«Το προσωπικό αυτό δεν δύναται να χαρακτηριστεί ως πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας», σημειώνεται στην επίμαχη διάταξη. Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας υπάρχει πρόβλεψη για το πάγωμα των κανονικών μετατάξεων στο τρίμηνο από την ψήφιση των σχετικών ρυθμίσεων, καθώς και ταυτόχρονη άρση των απαγορεύσεων για υπηρεσιακές μεταβολές οι οποίες προβλέπονται δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές - δηλαδή από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από