Η οράνωση «Αναρχικοί - Αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εισπρακτική εταιρεία των αδελφών Σιούφα, γιων του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, την περασμένη Τρίτη στον Ταύρο.

Οι συντάκτες του κειμένου, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν πράξη «αντίστασης», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκτός από τον προφανή πολιτικό της συμβολισμό, η επίθεσή μας αυτή είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Μία ενέργεια αντίστασης από και για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τη βία των αφεντικών .Μία δράση που είναι μέρος του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο».

Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν ότι «οι εταιρείες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους. Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί».

Και καταλήγουν: «ήταν πολιτική μας επιλογή να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους. Κατανοούμε την εκβιαστική συνθήκη που μπορεί να τους οδήγησε σε αυτόν τον τύπο εργασίας αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο ρόλο που έχουν αναλάβει στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας».

Το κείμενο συνοδεύεται από βίντεο που καταγράφει καρέ-καρέ την επίθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από