«Να φύγει η φορολογία και να πάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μπορεί ο κάθε δήμος να ελέγχει κομμάτι - κομμάτι την πόλη του και να επιβάλλει μόνος του και πιο δίκαια τον φόρο που θα είναι και ανταποδοτικός». Με αυτή του τη φράση ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επανέφερε την Παρασκευή μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, την πρόταση που είχε διατυπώσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη για μεταβίβαση της φορολογίας των ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε παράλληλα ότι το υπουργείο Εσωτερικών χρειάζεται προσθετά κονδύλια ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου - πέραν των προγραμματισμένων 700 εκατ. ευρώ - για να καλύψει τα χρέη των δήμων προς ιδιώτες.

Για την κατάσταση της οικονομίας, ο Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε: «Δεν λέμε ότι τα πράγματα τελείωσαν και όλα είναι καλά. Από το 2014 όμως, ο πολίτης θα αντιληφθεί στην καθημερινότητα του τα απτά αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας».

«Πρέπει να φτιάξουμε σιγά - σιγά τα δημοσιονομικά του κράτους για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Με ευχολόγια θα την αντιμετωπίσουμε; πρέπει να γίνουν επενδύσεις κάποιος να φέρει λεφτά και να πιστεύει ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα και τα λεφτά του δεν θα πάνε χαμένα, πρέπει να πιστεύει ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης

«Την άνοιξη του 2014 το χρέος θα γίνει βιώσιμο, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει πιάσει τους στόχους της, υπάρχει απόφαση για το θέμα στο Eurogroup του 2012», υπενθύμισε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «μονόδρομο» τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από