Την άποψη ότι ο επικαιροποιημένος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή είναι ένας δίκαιος φόρος εξέφρασε ο Ιορδάνης Τζαμτζής ένας από τους βουλευτές της ΝΔ που είχαν εκφράσει τις σφοδρότερες αντιδράσεις για το πρώτο νομοσχέδιο απαιτώντας την ελάφρυνση των πολλών φορολογικών βαρών από τους αγρότες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 την Παρασκευή ο Ιορδάνης Τζαμτζής είπε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο, το οποίο είχα διαβάσει και είχαμε εκφράσει τις κάθετες διαφωνίες μας και είχε κατατεθεί από πλευράς μου, με τη συνυπογραφή πάνω από 60 συναδέλφων, μία πρόταση με ενστάσεις και παραδείγματα. Η βασική ένσταση ήταν ότι επρόκειτο για έναν άδικο φόρο και στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα, ο οποίος αφορούσε στο σύνολο του κόσμου». προσέθεσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι τώρα δίκαιο ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ απάντησε: «Ναι. Αυτή είναι η αίσθησή μου από αυτά που διαβάζω και βάζει πλέον την προοδευτικότητα του φόρου για όλους. Μειώνεται ο φόρος για όλους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα πληρώσουν αυτά που προβλέπονταν από τον προηγούμενο φόρο».