Ηταν το μεσημέρι των απαντήσεων στο Αλί Σάμι Γεν… Τις έδωσαν δυο άλλοτε μέλη της Ιντερ που είχαν κατακριθεί σφόδρα το τελευταίο διάστημα και αναζητούσαν τον τρόπο να φωνάξουν ότι χρειάζονται περισσότερο την εμπιστοσύνη και τη στήριξη από τη διαρκή αμφισβήτηση. Και το έπραξαν απέναντι στη Γιουβέντους την οποία είχαν μάθει χρόνια τώρα ως γνήσιοι Νερατζούρι να αντιπαλεύονται!

Ο ολλανδός μεσοεπιθετικός Γουέσλι Σνάιντερ ήταν εκείνος που κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά της Κυρίας καθώς με δικό του γκολ η τουρκική Γαλατάσαραϊ πήρε τη νίκη-πρόκριση (1-0) στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ματς που άρχισε το βράδυ της Τρίτης (10/12) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/12) λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη η οποία οδήγησε στη διακοπή του.

Ο ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν ο δεύτερος ανακουφισμένος της ιστορίας, καθώς έχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός «ότι εγώ ουδέποτε έχω νιώσει αμφισβήτηση» (όπως δήλωσε), η πρόκριση επί της Γιουβέντους ήταν το μεγάλο κόλπο για την εδραίωσή του στον πάγκο της Γαλατά.

Μάλιστα ο τέως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε να ευχαριστιέται διπλά το τελικό αποτέλεσμα καθώς αυτό συντελέστηκε κόντρα στην επιθυμία του να αναβληθεί το ματς και να μη συνεχιστεί σήμερα λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

«Η Γιουβέντους ήταν αυτή που επέμενε για τη διεξαγωγή του γιατί ήθελε να στηρίξει το αμυντικό πλάνο της, αλλά τελικά αυτή η επιλογή τής γύρισε μπούμερανγκ», δήλωσε ελαφρώς εκδικητικά ο Μαντσίνι την ώρα που στο στρατόπεδο της Κυρίας ο Αντόνιο Κόντε παραδεχόταν ότι «η πρόκριση τυπικά χάθηκε σε αυτό το γήπεδο, επί της ουσίας όμως τη χαρίσαμε στα προηγούμενα ματς. Θα έπρεπε να έχουμε περάσει στους 16 νωρίτερα και φταίμε εμείς γι’ αυτό».