Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι είναι τόσο απρόβλεπτα που κάποιες φορές ξενίζουν ακόμη και τον προπονητή της, τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι. Ωστόσο ο χιλιανός τεχνικός θα μπορούσε να είναι πιο διαβασμένος όσον αφορά τις επιδιώξεις που θα πρέπει να έχει η ομάδα του σε κάθε αγώνα και να είναι περισσότερο απαιτητικός από αυτήν από τη στιγμή που γνωρίζει ότι διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη (41 γκολ σε 15 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ).

Εκείνος, τουναντίον, δεν ήξερε καν ότι η Σίτι χρειαζόταν ακόμη ένα τέρμα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για να της «κλέψει» την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιραία λοιπόν η επικράτηση (3-2) της ομάδας του, που συνιστούσε μάλιστα την πρώτη επίσημη ήττα του βαυαρικού συλλόγου από τότε που τις τύχες του ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

«Αν είχαμε πετύχει ακόμα ένα τέρμα τότε θα είχα ρίξει στον αγώνα τον Αγουέρο», απάντησε ο Πελεγκρίνι, ερωτηθείς γιατί δεν πήρε περισσότερο ρίσκο όταν το σκορ ήταν στο 3-2 και η ομάδα του ήθελε ακόμα ένα τέρμα για να εκθρονίσει την Μπάγερν από την κορυφή του ομίλου. Απόδειξη του ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς έπρεπε να γυρέψει η Μάνσεστερ Σίτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Την γκάφα του 60χρονου προπονητή προσπάθησε να συμμαζέψει η διοίκηση της ομάδας, ενημερώνοντας με επίσημο τρόπο ότι μπερδεύτηκε στην απάντησή του επειδή δεν γνωρίζει καλά αγγλικά. Ωστόσο η ομολογία του διεθνούς εξτρέμ Τζέιμ Μίλνερ, σύμφωνα με την οποία «νομίζαμε ότι το 4-2 δεν μας ήταν αρκετό, είχαμε την εντύπωση ότι για να τερματίσουμε πρώτοι θα έπρεπε να νικήσουμε με 5-2», αποδεικνύει ότι ο προπονητής της Σίτι πιάστηκε αδιάβαστος!