Νέο κάλεσμα σε διάλογο προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ απηύθυνε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας τους όμως πως «την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».

«Αν δεν σταματήσουν την απεργία τους οι γιατροί και δεν έρθουν στο διάλογο θα αποφασίσουμε μόνοι μας» ήταν το μήνυμα του Αδ. Γεωργιάδη προς τους γιατρούς στην τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος προσέθεσε πως «καλό είναι οι γιατροί να λύσουν την απεργία και να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία».

Η παρέμβαση του Αδ. Γεωργιάδη έγινε λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης, όπου τίθεται επί τάπητος το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Όσον αφορά τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να μεταφερθούν στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας επαναβεβαίωσε πως «όσοι έχουν ιδιωτικά ιατρεία θα πρέπει να τα κλείσουν». Σημείωσε ωστόσο πως «θα τους δώσουμε ένα περιθώριο» για να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Επανέλαβε επίσης πως το μισθολογικό κλιμάκιο των ιατρών που θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ θα οριστεί από την προϋπηρεσία τους, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να τους δοθούν βαθμοί διευθυντών.

Όσον αφορά τη στελέχωση των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας ο κ. Γεωργιάδης αποσαφήνισε πως, πέραν των παθολόγων, θα διαθέτουν και καρδιολόγους και παιδίατρους. Άλλες ειδικότητες που θα διατίθενται θα κριθούν από τις αποχωρήσεις που θα δηλωθούν.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι από τη μεταρρύθμιση στο ευρύτερο χώρο της Υγείας θα προκύψουν 8.500 άτομα από τον ΕΟΠΥΥ και ακόμα 1.200 από τα νοσοκομεία της επαρχίας που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Επεσήμανε όμως ότθ το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από