Απάτη αποδεικνύεται ότι ήταν ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην πολυδιαφημισμένη τελετή που διοργανώθηκε την Τρίτη στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα παρουσία τουλάχιστον εκατό ηγετών από όλο τον κόσμο αλλά και δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Η κοινότητα κωφάλαλων της Νότιας Αφρικής κατήγγειλε το γεγονός κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο που απλά κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη»!

Μάλιστα ο άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που ανέλαβε να «μεταφέρει» στους κωφάλαλους την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, παρέπεμπε με τις κινήσεις που έκανε σε κάποιον που προσπαθούσε να διώξει τις μύγες που πετούσαν γύρω από το πρόσωπό του.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια της εκπαίδευσης και ανάπτυξης στη νοηματική γλώσσα, Κάρα Λόνινγκ «πρόκειται για πλήρη απάτη. Δε μπορούμε να βρούμε ούτε ένα όνομα. Οι οργανισμοί που διαπίστευσαν τους διερμηνείς δεν γνωρίζουν ποιος είναι».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κωφάλαλων στη Νότια Αφρική, Ντελφιν Χλανγκγουειν, υποστήριξε ότι κόσμος που παρακολουθούσε διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν μπορούσε να τον καταλάβει».

Μάλιστα δεκάδες άνθρωποι δεν δίστασαν να στείλουν e-mail αναρωτώμενοι «τι στο καλό έκανε αυτός ο άνθρωπος εκεί».

«Είναι ντροπή και ένδειξη έλλειψης σεβασμού στην κοινότητα των κωφάλαλων και τη στήριξη που παρείχε σε αυτήν ο Νέλσον Μαντέλα» κατέληξε ο Χλανγκγουειν, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης αναμένεται να τοποθετηθεί επί του συμβάντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από