Ένα παιχνίδι για τα παιδιά» είναι η πρωτοβουλία της Super League,σε συνεργασία με τις 18 ΠΑΕ-Μέλη της, για τη διανομή παιχνιδιών σε όλα τα γήπεδα των πόλεων της Ελλάδας που διεξάγονται αγώνες της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Κατά την 17η (21-23/12) και 18η (4-6/1) αγωνιστική του Πρωταθλήματος θα δοθούν παιχνίδια σε όλους τους μικρούς φιλάθλους που θα βρεθούν στα γήπεδα, είτε στις οικογενειακές κερκίδες, ή σε θύρες που θα ανακοινωθούν από τις ομάδες.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες ενέργειες, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό, είναι σε θέση να επιστρέψει στην κοινωνία με θετικό τρόπο δείχνοντας τις δικές του υπαρκτές ευαισθησίες και βοηθώντας όπως και όπου μπορεί. Στην κατεύθυνση αυτή, με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, παρουσιάζουμε ως Super League, και οι 18 ομάδες μαζί, μια ακόμα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία ονομάσαμε "Ένα παιχνίδι για τα παιδιά". Η ενέργεια αυτή έχει ως επίκεντρο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί, επειδή είναι κυρίως μια γιορτή που απευθύνεται στους μικρούς φιλάθλους. Προσφέροντας ένα παιχνίδι στα παιδιά, δίνουμε χαρά και ο συμβολισμός της ενέργειας αυτής είναι σημαντικός. Θα ήθελα να ζητήσω από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να στηρίξουν και να προβάλλουν την πρωτοβουλία αυτή. Δεν θα πρέπει τα όποια ενδεχομένως ζητήματα υπάρχουν να επισκιάσουν αυτή την ενέργεια , ώστε όλοι μαζί να δείξουμε ότι μπορούμε να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα».

Ο Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της "Α.Ε.Γ.Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ” κ. Νίκος Χαλκιόπουλος δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Πίστη, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει έμπρακτα την ενέργεια της Super League, «Ένα παιχνίδι για τα παιδιά», που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στο παιδί. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ως συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ενέργειας «Μια μπάλα για τα παιδιά» στην οποία η Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετείχε ως χορηγός. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη θεωρούμε ότι η Αθλητισμός αποτελεί κάτι παραπάνω από σωματική δραστηριότητα. Αποτελεί κοινωνικό θεσμό που κάθε υπεύθυνος εταιρικός πολίτης οφείλει να αναγνωρίζει την αξία του και να καλλιεργεί τη διάδοση του κοινωνικού του μηνύματος. Την περίοδο αυτή, η κοινωνία και τα παιδιά έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ από συλλογικές δράσεις που φέρουν το μήνυμα της συμμετοχής και της κοινωνικής ευθύνης. Η ενέργεια «Ένα παιχνίδι για τα παιδιά» εντάσσεται στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων, αναδεικνύοντας το ρόλο της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από