Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 63 ετών η γνωστή γαστρονόμος Εύη Βουτσινά. Γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε η μαγειρική, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για 25 χρόνια.

Ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα κατέγραψε συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, την οποία με νεωτεριστική ματιά, παρουσίασε τόσο μέσα από τα βιβλία της όσο και ως σύμβουλος σε ελληνικά εστιατόρια.

Πολυγραφότατη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις εκδόσεις Τροχαλία -η β’ έκδοση ήταν το 2000 από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το δεύτερο έργο της ήταν η τετράτομη «Γεύση Ελληνική» και ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» το 2004, χρονιά που κυκλοφόρησε και το «Κρόκος-σαφράν». Επίσης, έχει εκδώσει το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).