Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα, πολλά από τα οποία φαίνεται ότι είχαν προσπαθήσει να διαγράψουν από το ηλεκτρονικό τους αρχείο οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατάφεραν να ανακτήσουν οι ειδικοί. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως καταρρίπτουν το υπερασπιστικό οικοδόμημα που έχτισαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, όταν αρνήθηκαν καθετί που παραπέμπει σε στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση του κόμματός τους.

Τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο κατασχέθηκε και αποτελεί πλέον μέρος της δικογραφίας που έχουν οι εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, αποτελεί ισχυρό χαρτί στα χέρια των δικαστικών λειτουργών. Στις νέες αποκαλύψεις η Χρυσή Αυγή απάντησε με… αποκριάτικες δικαιολογίες. Για πάρτι μασκέ μίλησε ο Ηλίας Παναγιώταρος, επιχειρώντας να εξηγήσει τις στολές της Κου Κλουξ Κλαν. Και όμως, σ’ αυτό το «πάρτι» οι μόνοι μασκαράδες ήταν οι «οικοδεσπότες». Ο Ηλίας Κασιδιάρης ειρωνικά έκανε λόγο για ποινικοποίηση της γυμναστικής, που αν του την απαγορεύσουν «θα γίνει σαν το Βενιζέλο…».

Στο αρχείο του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκε μάλιστα αποθηκευμένη και μία φωτογραφία με τον επίσης προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ο οποίος φέρεται να είχε κινητοποιήσει το τάγμα εφόδου στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Δεκάδες άλλες φωτογραφίες δείχνουν άγνωστα στην ανάκριση πρόσωπα να εκπαιδεύονται, όπως και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να κρατά διάφορα όπλα και να εξασκείται στη σκοποβολή, άλλες φωτογραφίες με όπλα και σύμβολα που υμνούν τον ναζισμό, μέλη της Χρυσής Αυγής που ποζάρουν μπροστά στον φακό κάνοντας κεφαλοκλείδωμα, φορώντας κουκούλες ή πηλήκιο των Ες Ες, φαίνονται να κρατούν λοστό, μέχρι και πρόβες θανάτου κάνουν έχοντας στο στόμα τους ένα όπλο και δίπλα να φαίνεται ένα χέρι που να τους σημαδεύει στον κρόταφο σαν κάννη. Σε άλλες πάλι φωτογραφίες φαίνεται ένα ματωμένο μαχαίρι με τη λεζάντα «μαχαίρι – έγκλημα».

Ολοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές, στη βροχή των ερωτήσεων που δέχθηκαν από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα, οι οποίοι διενήργησαν το πρώτο μέρος της δικαστικής έρευνας, είχαν… αποκηρύξει όλα όσα παρέπεμπαν σε ναζιστικά πρότυπα, σε πράξεις βίας, αλλά και σε παραστρατιωτική δράση του κόμματος.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό», είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, προσπαθώντας να αποφύγει την προφυλάκιση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα το εύρημα των Αρχών από το οποίο προκύπτει ότι στα αρχεία τους οι κατηγορούμενοι τηρούσαν δελτία ταυτότητας αστυνομικών, τα οποία όμως μένει να ερευνηθεί αν είναι γνήσια ή πλαστά.