Φωτογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου με ιταλούς ομοϊδεάτες του η οποία είχε αποθηκευτεί στον υπολογιστή του τον Ιούνιο του 2011 με την ένδειξη «Μπαμπάς, Italia Forza Nuova» περιλαμβάνεται στο υλικό της δικογραφίας. Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και η νεοφασιστική Forza Nuova (Νέα Δύναμη) στην Ιταλία δεν μοιράζονται μόνο την ιδεολογία του μίσους και τη ρατσιστική ρητορική. Και οι δύο οργανώσεις υπακούνε στην ενός αδρός αρχή.
Ηγέτης της Forza Nuova και ένας εκ των ιδρυτών της είναι ο Ρομπέρτο Φιόρε. Το 1980 ο Φιόρε διέφυγε στη Βρετανία καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης γι' αυτόν και για άλλους 23 νεοφασίστες για τη σφαγή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια, όπου σκοτώθηκαν 85 άτομα και τραυματίστηκαν 200 από έκρηξη βόμβας. Από τις έρευνες δεν προέκυψαν τελικά στοιχεία για συμμετοχή του Φιόρε στην επίθεση. Κατά την παραμονή του στη Βρετανία ο ιταλός νεοφασίστας απέκτησε σημαντική περιουσία, που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων στο Λονδίνο, σχολές εκμάθησης αγγλικών για μετανάστες και ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Τον Σεπτέμβριο του 1997 ιδρύθηκε στην Ιταλία η Forza Nuova, η οποία μετέχει στο Ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο, μια κοινοπραξία νεοφασιστικών - νεοναζιστικών οργανώσεων μαζί με το γερμανικό NPD, την ισπανική Φάλαγγα, τη ρουμανική Νέα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Στις 22 Μαΐου 2010 ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε μιλήσει σε εκδήλωση του Forza Nuova στην Ιταλία χρησιμοποιώντας τη φράση του υπουργού Προπαγάνδας των Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς: «Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από