Εκδιωχθείς από την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, ο ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε ως επόμενο σταθμό της καριέρας του την τουρκική Γαλατάσαραϊ. Ηταν πολλά τα χρήματα, ωστόσο οι αποδοχές ήταν ο ένας (ενδεχομένως και ο βασικότερος) λόγος που συνέτεινε ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις του. Ο δεύτερος αφορούσε τη θεώρησή του ότι θα μπορούσε να κάνει την «επανάσταση» οδηγώντας την τουρκική ομάδα σε κάτι μεγάλο, ενδεχομένως στην κατάκτηση του σπουδαιότερου ευρωπαϊκού τίτλου. Ωστόσο η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας επισκιάζει τα πάντα στη συγκεκριμένη ιστορία…

Η τουρκική ομάδα όχι απλώς δεν μπορεί να διακριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά έχει ήδη χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη των εγχώριων πρωτείων, καθώς βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε. Μοιραία η αποψινή αναμέτρηση απέναντι στη Γιουβέντους μοιάζει ως η τελευταία ευκαιρία του ιταλού προπονητή να εξιλεωθεί. Πρόκειται για έναν τελικό καθώς και οι δύο ομάδες παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για την πρόκριση στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

«Θα εμφανιστούμε στο γήπεδο αποφασισμένοι. Νομίζω ότι θα πάρουμε την πρόκριση γιατί είναι χρέος μας πλέον. Η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως περιμέναμε, όμως δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της Γαλατά, είναι ικανή για πολλά περισσότερα πράγματα η ομάδα μας», τόνισε ο βραζιλιάνος μέσος Φελίπε Μέλο, ποδοσφαιριστής ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Κυρίας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία από το 2009 ώς το 2011 και βιώνει την αναγεννησιακή περίοδο της καριέρας του στην Τουρκία μετρώντας συνολικά 73 εμφανίσεις και 11 γκολ.

Και για τη Γηραιά Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου ωστόσο, το ματς είναι οριακό. Η ισοπαλία τής αρκεί για να προκριθεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι ενώ βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία καθώς έχει ανατρέψει την κατάσταση στο Καμπιονάτο και έχει εγκατασταθεί στην κορυφή της Serie A. «Θα είναι ένα δύσκολο βράδυ στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη, για ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες», παραδέχθηκε ο προπονητής της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε.

Γιουνάιτεντ σε κρίση. Στο μεταξύ, η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται απόψε την ουκρανική Σαχτάρ Ντονιέτσκ με τον προπονητή της ομάδας Ντέιβ Μόιες να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω του ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν κατρακυλήσει στην ένατη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αντικατάσταση του προπονητή πάντως, εκτός αν απόψε στο Θέατρο των Ονείρων οι επιλογές του Μόιες οδηγήσουν σε ήττα και απώλεια της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενα απρόοπτο διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι και του αμυντικού Πέπε λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη. Ακτιβιστές της Γκρίνπις ανάρτησαν πανό στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της δανέζικης πρωτεύουσας, το οποίο έγραφε: «Σώστε τον Αρκτικό Κύκλο. Δείξτε κόκκινη κάρτα στην Γκάζπρομ». Η διαμαρτυρία έγινε λόγω των σχεδίων του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού και ενός από τους μεγάλους χορηγούς της ΟΥΕΦΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ, για εξόρυξη πετρελαίου στον Αρκτικό Κύκλο.

Οι σημερινοί αγώνες για την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαχτάρ, Σοσιεδάδ – Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ – Γιουβέντους, Κοπεγχάγη – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν, Ολυμπιακός – Αντερλεχτ, Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι, Βικτόρια Πλζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.